Δαγκώνει το κουτάβι σου; Tips απο έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή

Δαγκώνει το κουτάβι σου; Ο πιστοποιημένος απο την ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ εκπαιδευτής κ. Παναγιώτης Κωσταβέλης της σύγχρονης ακαδημίας εκπαίδευσης σκύλων Dog Academy Training Center μας δίνει έξυπνα και χρήσιμα tips :

Το έντονο δάγκωμα που συναντάμε σχεδόν σε όλα τα κουταβάκια είναι μία φυσιολογική συμπεριφορά η οποία χρήζει διαχείρισης μεν όχι όμως πανικού δε.
Κατά πολύ μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την ηλικία και θα μειωθεί αισθητά όσο το κουτάβι μας μεγαλώνει και ωριμάζει συμπεριφορικά.

Χρειάζεται όμως καθοδήγηση, έτσι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να μην μείνει κάποια συνήθεια στο κουτάβι μας αλλά και να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα που ίσως προκληθούν από την συνεχή τάση του κουταβιού μας να μασουλάει.

▪️Ο πρώτος κανόνας μας είναι να δείξουμε πότε, πώς και πού μπορεί να διοχετεύει το κουτάβι μας αυτή την ανάγκη για παιχνίδι και δάγκωμα που έχει.
Πολύ συχνό και τακτικό παιχνίδι με εκπαιδευτικό τρόπο, με τρόπο δηλαδή που το κουτάβι μας να εκτονώνεται αλλά και να μαθαίνει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε και είναι ασφαλής να παίζουμε μαζί του.
▪️Ο δεύτερος κανόνας μας είναι να δίνουμε κάποια σκληρά και άθραυστα παιχνίδια στο κουτάβι μας να ανακουφίζει την αίσθηση που έχει στα δοντάκια του αλλά ταυτόχρονα να είναι ασφαλές χωρίς να μπορεί να βγάλει κάποιο κομμάτι από το παιχνίδι και να το καταπιεί.
▪️Ο τρίτος κανόνας είναι να έχουμε υπόψη μας ότι το κουτάβι μας είναι ένα μωρό και έτσι πρέπει να του συμπεριφερθούμε.

Δεν χρειάζεται να το μαλώνουμε ή να το τρομάζουμε καθώς έτσι μπορεί να χαλάσουμε την σχέση μας μαζί του και να επιτύχουμε πολύ εφήμερα αποτέλεσματα τα οποία βασίζονται στην ένταση της φωνής μας και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να μας αγνοεί.

Η ξεκούραση του κουταβιού και οι πολλές ώρες ύπνου είναι κάτι που πολλοί ιδιοκτήτες αγνοούν και συχνά είναι και μία βασική αιτία για κάποια έντονη συμπεριφορά δαγκώματος ή υπερκινητικότητας.
▪️Χρειάζεται υπομονή και καλή διάθεση για όλους του νέους σκυλογονείς, μην ξεχνάτε ότι τα ατυχηματάκια είναι στο πρόγραμμα και με επιμονή λύνονται όλα!

__

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.