Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών: Επιτέλους, ενισχύστε την αστυνόμευση

Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών: Επιτέλους, ενισχύστε την αστυνόμευση

Προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και συνάντηση με τον υπ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, η οποία είναι «ελλιπέστατη και ανεπαρκέστατη», ζητά με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.
«Απέναντι στην τραγική κατάσταση εγκληματικών δράσεων, δηλώνουμε ότι τα περιθώρια ανοχής και αντοχής της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σίμος Δανιηλίδης. «Είναι καιρός, πλέον, να επιδειχθεί επιτέλους η ελάχιστη ευαισθησία και ευθιξία της Πολιτείας, της οποίας τα συντεταγμένα όργανα θα πρέπει να σταθούν επιτέλους στο ύψος των αναγκών και των περιστάσεων», προσθέτει ζητώντας, παράλληλα, συνάντηση με τον υπουργό για το καυτό θέμα που απασχολεί την κοινωνία του δήμου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.
Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δανιηλίδης «οι κραυγές αγωνίας και οι καταγγελίες μας φαίνεται να μη συγκινούν κανέναν αρμόδιο (…), ως εκ τούτου, για μια ακόμη φορά βρίσκομαι στην τραγικά δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ με επιστολή μου στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζοντας τη βαθιά λύπη μου για το γεγονός ότι ο χρόνος κυλά ανεκμετάλλευτος και για το ότι οι προηγούμενες επιστολές μου, τόσο στον πρώην πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στους αρμόδιους υπουργούς όσο και στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, έπεσαν στο κενό και η φωνή αγωνίας μου ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Ο δήμαρχος επαναφέρει στην επιστολή του τις προτάσεις της δημοτικής Αρχής, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών σε Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα, με ταυτόχρονη ίδρυση αυτοτελούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Τμήματος Τροχαίας, την άμεση μεταφορά και εγκατάσταση του ενοποιημένου Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης-Συκεών σε καίριο σημείο στα όρια της περιοχής λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, την στελέχωσή του με αριθμό προσωπικού ικανού να ανταποκριθεί στην πραγματική αστυνόμευση του δήμου, και την επιστροφή όλων των αποσπασμένων και μετακινηθέντων αστυνομικών σε Υπηρεσίες και Πολιτικά Όργανα, με ταυτόχρονη ενίσχυση του εξοπλισμού όλων των Τμημάτων με οχήματα, δίκυκλα, κ.λπ., οκτώ τουλάχιστον πεζές περιπολίες σε 24ωρη βάρδια, επανασύσταση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, άμεση προκήρυξη θέσεων Δημοτικών Αστυνόμων, άμεση λειτουργία των Σχολών Δημοτικής Αστυνομίας και νέα νομοθεσία για την προσαρμογή της Δημοτικής Αστυνομίας στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η δημοτική Αρχή θέτει στη διάθεση της Πολιτείας δημοτικό οικόπεδο, και με ολοκληρωμένη μελέτη, για την κατασκευή ενός σύγχρονου και επαρκούς κτιρίου, ενώ προτίθεται να προβεί στην αγορά και δωρεά δυο περιπολικών αυτοκινήτων και δυο μοτοσικλετών αστυνόμευσης στο Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών».
Να σημειωθεί ότι στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό του 2021 είναι εγγεγραμμένο κονδύλιο 50.000 ευρώ για την αγορά δυο περιπολικών και δυο μοτοσικλετών που θα προσφερθούν στο Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.