ΔΑΣΩ: Δεν χρειάζεται να φύγετε και εσείς… “τρέχοντας” κ. Πανούση! Εφαρμόστε απλά τον κανονισμό!

ΔΑΣΩ: Δεν χρειάζεται να φύγετε και εσείς… τρέχοντας κ. Πανούση! Εφαρμόστε απλά τον κανονισμό!

  Με έκπληξη διαπιστώσαμε σε ρεπορτάζ τοπικής ιστοσελίδας τις δηλώσεις (στο Δημοτικό Συμβούλιο) του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού κ. Άγγελο Πανούση σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των γηπέδων του δήμου μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, για όλα φταίνε τα σωματεία!

          Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως ο κ. Εντεταλμένος γνωρίζει, όπως γνωρίζουμε κι όλοι εμείς οι άνθρωποι του ΔΑΣΩ, ότι έχει ψηφιστεί κανονισμός από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου (119/2019, Άρθρο Νο 6 και Νο 12) ο οποίος υποτίθεται πως βρίσκεται σε ισχύ! Αυτός ο κανονισμός υπάρχει από το 2016 (τον συνέταξε ο τότε αντιδήμαρχος αθλητισμού κος Αταμιάν).

Και το ερώτημα είναι ένα :

γιατί άραγε δεν τον εφαρμόζετε κ. Πανούση; Ούτε καν προσπαθήσατε …

          Αν τον εφαρμόζατε βέβαια θα σας έβγαζε από τον κόπο να μαζέψετε τους εκπροσώπους των συλλόγων του Ωραιοκάστρου για την κατανομή των ωρών, διότι ο κανονισμός, με αντικειμενικά κριτήρια, καθορίζει και την δίκαιη κατανομή των ωρών χρήσης των γηπέδων.

Αν λοιπόν ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και οι προηγούμενοι εντεταλμένοι δεν ήθελαν να κάνουν την κατανομή βάσει του κανονισμού που έχει ψηφιστεί, δηλαδή με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια, και το έκαναν μόνο με πολιτικά κριτήρια, τότε είναι λογικό να φεύγουν “τρέχοντας” και φυσικά να υπάρχουν παράπονα από τους συλλόγους.

          Όσον αφορά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ποδοσφαιρικών γηπέδων, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τον κ. Πανούση, ότι, την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας την … εξόρισε με απόφαση του (16807/28.09.2021) από το Δ.Δ. Ωραιοκάστρου. Στην συνέχεια, κατόπιν παραπόνων και άρνησης της διοίκησης του Μακεδονικού Λητής για την χρήση του Δημοτικού γηπέδου Λητής, μόνον για επίσημο αγώνα, μας έστειλε να αγωνιστούμε στο Δημοτικό γήπεδο Νεοχωρούδας (άθλιος αγωνιστικός χώρος) και τώρα στο Δημοτικό γήπεδο  Νέας Φιλαδέλφειας, πάλι εκτός  Δ.Δ. Ωραιοκάστρου.

Και θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

·        Μπορεί να μας απαντήσει γιατί δεν αγωνιζόμαστε στο Δημοτικό γήπεδο Ωραιοκάστρου;

·        Που είναι οι πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι “Δημοτικό Γήπεδο Ωραιοκάστρου”;

·        Αν μέλη του συλλόγου μας αναλάβουν να καλλωπίσουν ένα πάρκο του Δήμου Ωραιοκάστρου (λιπάσματα, κλαδέματα, κουρέματα, κιγκλιδώματα,                   πόρτες,  βαψίματα κλπ) έχουν το δικαίωμα να βάλουν κλειδαριές και να το οικειοποιηθούν;

·        Μπορεί κάποιος αθλητικός σύλλογος να οικειοποιηθεί δημοτικό γήπεδο;

·        Μπορεί κάποιος αθλητικός σύλλογος αθλητικός, πολιτιστικός, περιβαλλοντικός κλπ  να οικειοποιηθεί δημοτικές εγκαταστάσεις;

·        Δικαιούνται κ. Πανούση, Ιδιωτικοί  Αθλητικοί Σύλλογοι που ανήκουν σε άλλο δήμο να έχουν γηπεδότητα (έδρα) στο Ωραιόκαστρο;

·        Όταν απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο σε όσα παιδιά – αθλητές δεν φορούν κόκκινη φανέλα, αλλά φορούν φανέλα του Φιλίππου Παλαιοκάστρου,            Αισχύλου  Ωραιοκάστρου ή του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, θα μπορούσε να θεωρηθεί “ρατσισμός” ή όχι; (Γίνεται διάκριση μόνο από το χρώμα της φανέλας και όχι από την ικανότητα).

·        Πως επιτρέπεται σε κάποιους (ευτυχώς λίγους) να διαχειρίζονται δημοτικές εγκαταστάσεις;

·        Πως επιτρέπεται σε κάποια “αφεντικά” Δημοτικών γηπέδων να απαγορεύουν την είσοδο, σε παιδιά – αθλητές, στο Δημοτικό Γήπεδο Ωραιοκάστρου;

·        Δεν αντιλαμβάνεστε ότι εκθέτουν εσάς τον ίδιο, με την ανοχή σας;

Ο σύλλογός μας κ. Πανούση, υποστήριζε και υποστηρίζει την αντικειμενική κατανομή των ωρών σε όλα τα γήπεδα και για όλα τα αθλήματα.  Είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας.

Επίσης οφείλουμε να σας κάνουμε γνωστό, ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κράτος και τους δήμους, και είναι θεσμοθετημένος στο Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους, Νόμος 75/1975:

“Ο αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους. Το Κράτος επιχορηγεί και ελέγχει τις ενώσεις αθλητικών σωματείων κάθε είδους, όπως νόμος ορίζει…”, “με βασικό φορέα ανάπτυξης εξωσχολικής αθλητικής δραστηριότητας να παραµένει το σωματείο” του Αστικού Kώδικα (άρθρα 78 επ.).

“το κράτος ενισχύει με επιχορηγήσεις τόσο τις ενώσεις σωματείων όσο και τα ίδια τα σωματεία” (άρθρο 24)

 

          Αν εσείς κ. Πανούση, όπως αναφέρατε στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώνετε ανικανότητα και δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα εφαρμόζοντας απλά τον κανονισμό, οφείλετε να παραιτηθείτε και να … φύγετε τρέχοντας και εσείς.

          Προσπερνώντας λοιπόν τη δημόσια και προσβλητική αναφορά του ονόματος  μέλους  του  συλλόγου  μας  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο, σας λέμε το εξής: 

Υπάρχουν όλα τα εργαλεία και κανονισμοί για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, να το κάνει χωρίς προβλήματα.

Έχετε μπερδέψει τον αθλητισμό με την πολιτική! Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.

Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.