Δημοτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες

Του Θεόδωρου Κουτρούκη, οικονομολόγος, Ph.D., Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Ωραιοκάστρου.

Δημοτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες: δύο προτάσεις

Για την ανάδειξη του Δήμου Ωραιοκάστρου σε αρωγό όλων των ηλικιών προτείνουμε τις παρακάτω δράσεις για νέους και πρεσβύτερους.

• Σύνοδος «Βουλής των Γερόντων» Δήμου Ωραιοκάστρου

Η Βουλή των Γερόντων του Δήμου θα αποτελείται από εκπρόσωπους της τρίτης ηλικίας στο δήμο που καθορίζονται με κλήρωση των ενδιαφερομένων (κατά το πρότυπο ορισμού των πολιτών-μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης). Θα συζητά θέματα που άπτονται ζητημάτων της τρίτης ηλικίας με τη βοήθεια και την τεχνοκρατική στήριξη των Υπηρεσιών του δήμου. Ο θεσμός της «Βουλής των Γερόντων» θα διευρύνει και ενισχύει τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου και αξιοποιήσει την πείρα των ηλικιωμένων δημοτών.

Restart για τους νέους

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του για την ομαλή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, ο Δήμος θα προφέρει δωρεάν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα life & work coaching “RESTART”.
Το πρόγραμμα θα διαρκεί πέντε εβδομάδες ( 5 ομαδικές συνεδρίες 15-20 ατόμων για 90 λεπτα και 2 ατομικές συνεδρίες ανά συμμετέχοντα) και θα καλύπτει τα πέντε βήματα που απαιτούνται για τον επαναπροσδιορισμό των επαγγελματικών στόχων και τη δημιουργία εποικοδομητικής επαφής με ενδιαφερόμενους εργοδότες:
Βήμα 1: Ανάλυση παρούσας κατάστασης.
Βήμα 2: Ανάλυση εαυτού: τί μπορώ να κάνω
Βήμα 3: Προσωπικό όραμα/Μελλοντικά όνειρα
Βήμα 4: Στόχοι και επί μέρους στόχοι
Βήμα 5: Προσωπικό πλάνο ενεργειών.
Οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους και τα «θέλω» τους και να δρομολογήσουν τα πρώτα βήματα τους προς την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, την ατομική τους ισορροπία και να καταστρώσουν το Προσωπικό τους Πλάνο Ζωής. Σε αυτό θα τους βοηθήσουν καταρτισμένοι Coaches που θα είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες οικονομικής και οργανωσιακης ψυχολογίας με την επίβλεψη των ειδικών καθηγητών του τμήματος.
Σκοπός του προγράμματος θα είναι η ανάκτηση σε «απογοητευμένους ανέργους» της επιθυμίας για εργασία και της αυτοπεποίθησης, που δημιουργεί η επαγγελματική αποκατάσταση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.