Δυτική Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι καταγγέλλουν διαρροή απο το ΤΙΤΑΝ,βίντεο

Δυτική Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι καταγγέλλουν διαρροή απο το ΤΙΤΑΝ

Πρωτοβουλία  114 συλλόγων, φορέων και σωματείων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας

¨ Διαρροή από το ΤΙΤΑΝ τα ξημερώματα; Τι θα γίνει όταν θα αρχίσει η καύση απορριμμάτων; κ. Χατζηδάκη βάλτε STOP στην αδειοδότηση τώρα!  ¨

Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης έκανε αισθητό την παρουσία του από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας με κατεύθυνση προς Ευκαρπία τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Απριλίου 2020 μεταξύ 02:00 με 03:30.

Κάτοικοι της Ευκαρπίας και όχι μόνο, προβληματισμένοι και εξαγριωμένοι, μας έστειλαν φώτο και βίντεο, με καταγγελίες και σχόλια ότι ¨δεν ξέρουμε αν είναι σκόνη τσιμέντου , κλίνκερ,  ρύποι ή όλα μαζί¨ ,  ¨Μια ζωή τα ίδια. Είναι απαράδεκτοι φτάνει πια¨, ¨Θέλουν να κάνουν και καύση απορριμμάτων, θέλουν να μας διώξουν από τα σπίτια μας¨, ¨ Αφού ο ΤΙΤΑΝΑΣ είναι μέσα στην πόλη θα έχουμε πάντα προβλήματα. Φτάνει τόσα χρόνια. Να φύγει¨, και πολλά άλλα.

Ως Πρωτοβουλία των 114 συλλόγων, φορέων και σωματείων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, ρωτάμε λοιπόν :

Τι ήταν αυτό το τεράστιο νέφος;

Ήταν ρύποι; Σκόνη; Ήταν ατύχημα; Διαρροή;

Έτσι απλά θα σκορπίζουν στην ατμόσφαιρα μελλοντικά τα φουράνια και οι διοξίνες;

Αν ήταν ατύχημα, όπως πολλές φορές έχει επικαλεστεί ο ΤΙΤΑΝ, ποιος θα διώξει από πάνω μας όλα αυτά τα καρκινογόνα; Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία μας;

Έχουν κάποιο ειδικό εμβόλιο ή εμείς είμαστε ανθεκτικοί στην σκόνη και στους ρύπους;

Αυτή είναι η ¨συμβολή¨ του ΤΙΤΑΝ εδώ και χρόνια στην τοπική κοινωνία;

Θα επέμβει άραγε ο εισαγγελέας;

Θα το δει ο κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος, που μας παρουσιάζει ότι ο ΤΙΤΑΝ είναι ένα εργοστάσιο που πλάθει κουλουράκια;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  από τον κ. Χατζηδάκη και την κυβέρνηση, να σεβαστεί την καθολική αντίδραση και βούληση της τοπικής κοινωνίας (αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης) Να δουν επιτέλους ότι έχουμε μια ρυπογόνα τσιμεντοβιομηχανία μέσα στην πόλη, λίγα μέτρα από τα σπίτια μας, που ζητάει άδεια να καίει απορρίμματα RDF SRF.

Πείτε STOP κ. Χατζηδάκη, αναστέλλοντας την άδεια που ζήτησε ο ΤΙΤΑΝ, για να καθίσουμε και εμείς στο τραπέζι και να δείτε και εσείς τι πραγματικά συμβαίνει.

Φτάνει ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας!   Καμία σκέψη για καύση απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ, χωρίς τη βούλησή μας και εν μέσω κορονοϊού.

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει SOS!

Περιμένουμε τις απαντήσεις και φυσικά το STOP από την κυβέρνηση.

Τέλος καλούμε τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης που δεν έχουν πάρουν θέση ακόμη για την άδεια που ζήτησε ο ΤΙΤΑΝ, να το πράξουν και  να ταυτιστούν με την πλειοψηφία που έχει πάρει ήδη θέση για STOP στην άδεια καύσης.

Δείτε το βίντεο εδώ 

Το ψήφισμα και οι σύλλογοι:  https://oxisthnkayshstotitaneukarpia.blogspot.com/2020/04/113.htmlvendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.