Δωρεάν έλεγχος μαστού σε 25 γυναίκες στο Δ. Ωραιοκάστρου

Δωρεάν έλεγχος μαστού σε 25 γυναίκες στο Δ. Ωραιοκάστρου

Δράση δωρεάν κλινικού ελέγχου μαστού στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Δράση δωρεάν κλινικού ελέγχου μαστού και ενημέρωσης διοργανώνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου με πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο «Στόχος-Πρόληψη».

Την δράση θα υλοποιήσει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020. Ειδικότερα, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, στην οδό Αργυρουπόλεως 4 στο Ωραιόκαστρο, θα λειτουργήσει περίπτερο δωρεάν ενημέρωσης και  ψηλάφησης μαστού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 09.00 ως τις 14.00 με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Ο κλινικός έλεγχος θα διενεργηθεί από μία ιατρό και μία νοσηλεύτρια της Εταιρείας «Στόχος-Πρόληψη».

Όσες κυρίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου, τηλέφωνο 2313304068 – κ. Θεονύμφη Λαμπάκη, και να κλείσουν ραντεβού.

Διευκρινίζεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον Covid-19 στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν έως 25 κυρίες.

«Ευχαριστούμε θερμά τον “Στόχο-Πρόληψη” που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και θα διενεργήσει κλινικό έλεγχο μαστού στον Δήμο μας. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξειδικευμένοι ιατροί θα εξετάσουν δωρεάν τις γυναίκες που θα συμμετάσχουν στο “περίπτερο ψηλάφησης”, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις τους και θα ενημερώνουν  σχετικά με τρόπους πρόληψης του καρκίνου του στήθους και κατά πόσο επηρεάζεται από τον κορωνοϊό. Είναι μια πολύ σημαντική δράση που θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε στο μέλλον, ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δημότισσες του Ωραιοκάστρου”, τονίζει η Χριστίνα Ζάπρα, εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.