Δωρεάν WiFi στον δήμο Ωραιοκάστρου

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δωρεάν WiFi
σε δημόσιους χώρους και κτίρια εξασφάλισε ο δήμος Ωραιοκάστρου

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους 15.000 ευρώ, εξασφάλισε ο δήμος Ωραιοκάστρου για τη δημιουργία σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους και δημοτικά κτίρια όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός πολιτών.
Ειδικότερα, το Ωραιόκαστρο είναι ένας από τους 74 δήμους ανά την Ελλάδα και από τους 1.780 σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων WiFi, στο πλαίσιο του προγράμματος «WiFi4EU» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ο δήμος Ωραιοκάστρου επέδειξε αυξημένη ετοιμότητα, υποβάλλοντας πρόταση χρηματοδότησης την πρώτη ημέρα κατά την οποία άνοιξε η σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘WiFi4EU’, στις 19 Σεπτεμβρίου», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας ότι «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στον στόχο να εντάξουμε δυναμικά τον δήμο Ωραιοκάστρου στη νέα ψηφιακή εποχή».
Η πρωτοβουλία «WiFi4EU» αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε. μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημοτικά κτίρια, βιβλιοθήκες ή κέντρα υγείας.
Μέσα στο επόμενο διάστημα το τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του δήμου Ωραιοκάστρου πρόκειται να καθορίσει επακριβώς ποια είναι τα δημοτικά κτίρια όπου υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi.

Οι 70 Δήμοι της Ελλάδας με δωρεάν WiFi – Δείτε ποιοι είναι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.