Είχαν ρημάξει τις επιχειρήσεις στο Ωραιόκαστρο. Σπείρα έκλεβε από κάδους μέχρι φορτηγά. Δείτε τις φωτό που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 33, 42, 43 και 46 ετών, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και της «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», ενώ αναζητείται επιπλέον ένας υπήκοος Αλβανίας 43 ετών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας έτερος ημεδαπός 43 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων μαζί με τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2013, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία διέπραττε κλοπές μηχανημάτων έργου, καθώς και μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης και διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων από επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, από την εξέλιξη της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω μετέφεραν τα αφαιρεθέντα με Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα εταιρείας πώλησης παλαιών σιδήρων και μετάλλων ιδιοκτησίας του 42χρονου και του ενός 43χρονου και στη συνέχεια τα διέθεταν έναντι χρηματικής αμοιβής στον 33χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους.
Ειδικότερα, μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις:
την 20/21.12.2013, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού από την επιχείρηση του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή 500 περίπου λίτρων από φορτηγό εντός της επιχείρησης του προαναφερόμενου 29χρονου.
την 25.02.2014, κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού επίσης από την ίδια επιχείρηση.
την 03.01.2014 έως την 07.01.2014, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας έτερου 29χρονου ημεδαπού από την επιχείρηση του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή εξαρτημάτων σκαλωσιών από την επιχείρηση του προαναφερόμενου 29χρονου.
εντός του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2013, κλοπή 10 μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο της ίδιας ανωτέρω επιχείρησης.
την 28/29.01.2014, κλοπή μηχανήματος έργου ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
σε μη προσδιορισμένο ακριβώς χρόνο, κλοπή ενός μηχανήματος έργου από επιχείρηση στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.

φορτηγο 1

φορτηο 2

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.