Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσία απο τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, έως και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επί οκταήμερο, με αποτέλεσμα ο πήχης της προσφοράς αίματος να ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα.
Μετά από μια μακρά περίοδο αποκλεισμού μεγάλων περιοχών τριών δήμων (Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Αμπελοκήπων-Μενεμένης), σταμάτησε η απαγόρευση που είχε επιβληθεί προσωρινά εξαιτίας κρουσμάτων ελονοσίας, με συνέπεια οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται σ’ αυτές να μπορούν πλέον να συμμετάσχουν σε αιμοδοσία.
Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκστρατείες εθελοντικής αιμοδοσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών δεκάδες εθελοντές αποκλείστηκαν από τη διαδικασία καθώς προέρχονταν από τις αποκλεισμένες περιοχές, και συγκεκριμένα από τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, τη Δ.Ε. Εχεδώρου (Καλοχώρι), τη Νέα Μαγνησία, τη Σίνδο, τα Διαβατά και τον οικισμό Αγ.Σοφία του δήμου Δέλτα, και από τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης οι περιοχές Νέα Μενεμένη, Βόσπορος, Άγιος Νεκτάριος-Δενδροπόταμος, Μουριές.
Την ίδια στιγμή, το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, που μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του δήμου οργανωμένες ομάδες αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ΑμεΑ και μελών τοπικών συλλόγων γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το σύνθημα «αγαπώ τη ζωή και την προσφέρω απλόχερα…» κινητοποιεί καθημερινά όλο και περισσότερους εθελοντές που ανταποκρίνονται θετικά στο μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής στη γιορτή της ανθρωπιάς.
Από αύριο, λοιπόν, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ,έως και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας λίγες μεν πολύτιμες δε σταγόνες από το αίμα τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή και μυελό των οστών. Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία αυτή, που είναι η πρώτη του νέου έτους, έρχεται να πραγματοποιηθεί με φόντο την πρόσφατη ανακοίνωση-έκκληση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για αίμα εξαιτίας της τραγικής έλλειψης που καταγράφεται στις Τράπεζες Αίματος.
Μέσω της αιμοδοσίας, οι εθελοντές μπορούν να γίνουν δότες αιμοπεταλίων, που ενισχύουν τον αγώνα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες, καθώς και ενήλικες που η ζωή τους εξαρτάται από τα αιμοπετάλια που τους προσφέρονται. Ταυτόχρονα, ειδικά στελέχη θα ενημερώνουν τους εθελοντές για την ενίσχυση του δικτύου δοτών μυελού των οστών, δωρητών οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.
Προκειμένου, δε, να διευκολυνθεί η προσέλευση των πολιτών σ’ αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία, η εκστρατεία αιμοδοσίας θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλο).

Το πρόγραμμα
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Η αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)

► Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 // 8 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

► Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

► Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

► Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

► Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

► Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

► Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

► Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.