Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΣΕΘ η σύμβαση με την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 9-1-2020, η σύμβαση ανάθεσης 25 γραμμών που εκτελεί σήμερα ο ΟΑΣΘ, σε κοινοπραξία 4 ΚΤΕΛ, με επικεφαλής και υπόλογο, την ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Στη συνεδρίαση έγινε….εκτενής αναφορά στη βελτίωση των συγκοινωνιών, που θα προκύψει από την προσθήκη 120 ακόμη αστικών λεωφορείων στις περιαστικές γραμμές, κάτι που επιφέρει αύξηση του αριθμού των διατιθέμενων λεωφορείων του ΟΑΣΘ στον πολεοδομικό ιστό, κατά 60 τουλάχιστον.
Η σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. με εκ τρίτου συμβαλλόμενο τον ΟΑΣΘ, θα προωθηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η υλοποίησή της, με τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στα 120 οχήματα.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ Γιάννης Καλογερούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Τόσκας, οι σύμβουλοι Φυγαλία ΠαπαγεωργίουΚατερίνα Καρασαββίδου και Θρασύβουλος Διαμαντής και οι ex officio σύμβουλοι Μίμης Φωτόπουλος, Γ.Γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Πάλλας εκπρόσωπος της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, Παντελής Τσακίρης, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Πάρις Μπίλιας εκπρόσωπος του ΤΕΕ.
Την κοινοπραξία των 4 ΚΤΕΛ εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Στέφανος Τσόλης, ο Διευθυντής Σάκης Γεωργιάδης και ο Νομικός Σύμβουλος Κυριάκος Τριανταφυλλίδης.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας «από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό όφελος για τους πολίτες και το επιβατικό κοινό. Αφενός, καθώς τα δρομολόγια θα εκτελούνται από σύγχρονα, ασφαλή και άνετα οχήματα, κατάλληλα σχεδιασμένα για τα συγκεκριμένα δρομολόγια αλλά και τις χιλιομετρικές αποστάσεις, ενώ το εισιτήριο θα παραμείνει στην τιμή που είναι σήμερα, δηλαδή στο 1 ευρώ με τις όποιες εκπτώσεις και τη δυνατότητα προμήθειας καρτών απεριορίστων διαδρομών να ισχύουν. Όφελος, όμως, θα προκύψει και για το επιβατικό κοινό εκτός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς με την ανάθεση του έργου στα ΚΤΕΛ ο ΟΑΣΘ θα εξοικονομήσει περί 65-70 οχήματα καθώς και οδηγούς, που θα είναι στην ευχέρεια του Οργανισμού να εντάξει στο λοιπό πρόγραμμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Τέλος, ωφελημένο από τη συμφωνία θα είναι και το δημόσιο, καθώς το ύψος του ποσού που θα καταβάλλεται στα ΚΤΕΛ είναι μικρότερο από ό,τι μέχρι τώρα κόστιζε στον ΟΑΣΘ να εκτελεί το συγκεκριμένο έργο».

Τέλη Γενάρη τα ΚΤΕΛ στις γραμμές του ΟΑΣΘ -Σε ε προτεραιότητα οι γραμμές Ωραιοκάστρου,Κουφαλίων και Λαγκαδά

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.