Εθελοντής ετών 91 κατασκευάζει το παγκάκι του κορονοϊού με τους εθελοντές Κεχροκάμπου

Εθελοντής ετών 91 κατασκευάζει το παγκάκι του κορονοϊού με τους εθελοντές Κεχροκάμπου

Μπορεί ο άνθρωπος να αλλάξει την μοίρα ενός τόπου; Όταν το μεράκι και η αγάπη περισσεύουν, τότε μπορεί! Και αποδεικνύεται περίτρανα στον Κεχρόκαμπο, ένα ορεινό χωριό του Ν. Καβάλας.

Όλα ξεκίνησαν πριν 2-3 χρόνια, όταν ένας φίλος θέλησε να αποδείξει ότι για να προσφέρεις στον τόπο σου, δεν είναι απαραίτητο να κατέχεις αξιώματα, θέσεις ή χρήματα. Ούτε είναι απαραίτητο να τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία. Την άποψή του ενστερνίστηκαν και άλλοι, βαφτίζοντας την όμορφη πρωτοβουλία ως “Εθελοντές Κεχροκάμπου“.

Με όραμα τον εξωραϊσμό του τόπου τους, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ πραγματοποιούν δράσεις σχετικές με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση του χωριού τους. Καθαρίζουν, φυτεύουν λουλούδια, τοποθετούν διακοσμητικές και ενημεωτικές πινακίδες, βάφουν και συντηρούν κάγκελα, κατασκευάζουν και τοποθετούν θεματικά παγκάκια και συνεχίζουν με ο,τιδήποτε θεωρούν ότι ομορφαίνει το περιβάλλον τους. Το “μότο” τους: ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ!!!

Τα θεματικά παγκάκια περνάνε όλα ένα ηχηρό μήνυμα! 

Όπως το παγκάκι του τσακωμού. το οποίο τοποθετήθηκε έξω απο τα κοιμητήρια…που σημαίνει οτι στο τέλος μόνο η κακία μένει!

 

Το παγκάκι του κορονοϊού στο οποίο λείπει μια ενδιάμεση θέση που σημαίνει ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις!

 

Το παγκάκι της φιλίας με βασικό σύνθημα την αγάπη, τον σεβασμό και την συγχώρεση!

Ακόμη και παγκάκι με θεματολογία την φύση δημιούργησαν!

Ανάμεσα σε αυτούς τους εθελοντές και ο κύριος Δημήτρης ετών 91!
Ένα με την ομάδα προσφέρει εργασία όπως και οι υπόλοιποι και καθημερινά καθαρίζει τον ¨πλάτανο του¨ όπως και το ποτάμι!!

Ακούστε τι είπε στην κάμερα του oraiokastro24 και τη δημοσιογράφο Γεωργιάδου Μαρίνα

Διαβάστε ακόμη: Στον Κεχρόκαμπο η εκκλησία – μουσείο 

Η εκκλησία – μουσείο στο Κεχρόκαμπο Καβάλας – Ξενάγηση από τον πατέρα Γαβριήλ

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.