Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Παππάς – Καλογρίτσας – Οι ποινές

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Παππάς – Καλογρίτσας – Οι ποινές

Δύο χρόνια για τον Νίκο Παππά και χρηματική ποινή σε Καλογρίτσα

Η διαδικασία συνεχίζεται με την πρόταση επί των ποινών

Ομόφωνα ένοχος κηρύχθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών τι 2016.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές και στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάππα ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών που συγκρότησαν το Ειδικό Δικαστήριο στην οποία κατέληξαν μετά από διάσκεψη που προηγήθηκε τις επόμενες μέρες κεκλεισμένων των θυρών.

Ποινή ενός έτους πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας για το Νίκο Παππά και έξι μήνες για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος. «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.

Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ωστόσο οι δικαστές, αποτίμησαν διαφορετικά το αποδεικτικό υλικό και οδηγήθηκαν σε απόφαση ενοχής.

Βίντεο από την είσοδο των Αν. Λοβέρδου και Χρ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο

Βίντεο από την είσοδο του δικηγόρου του Νίκου Παππά, Γιάννη Μαντζουράνη στο Ειδικό Δικαστήριο

in.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.