Ειδικό εποχικό επίδομα – ΟΑΕΔ: Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και οι δικαιούχοι

Ειδικό εποχικό επίδομα – ΟΑΕΔ:
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ για το 2020, έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους.
Να σημειωθεί πως η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet , ενώ η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Ποιοι είναι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα:
– Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου,σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου, του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικν σωματείων.
– οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έως και τις 10 Οκτωβρίου του 2020, που κατά το έτος 2019 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2020, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.
– όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από τις 11 Οκτωβρίου του 2020 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2020 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.