Εκδήλωση στο Δ. Ωραιοκάστρου με θέμα: «Θύτης και θύμα, το σύνδρομο της συν-εξάρτησης»

Εκδήλωση στο Δ. Ωραιοκάστρου με θέμα: «Θύτης και θύμα, το σύνδρομο της συν-εξάρτησης»

Εκδήλωση με θέμα: «Θύτης και θύμα, το σύνδρομο της συν-εξάρτησης» θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με αφορμή το θεατρικό έργο «το Χέρι» της Έφης Βετουλάκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή» στο Κτίριο «Παύλος Μελάς» (Μακ. Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το θεατρικό έργο «το Χέρι» ξεκίνησε να παρουσιάζεται τον περασμένο Μάρτιο σε σχολικές μονάδες και στο θέατρο «Αθήναιον», αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το κοινό, αλλά και από ειδικούς επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, ψυχιάτρους και παιδαγωγούς.
Σύμφωνα με τους συντελεστές του έργου, η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι θίγει αρκετά είδη βίας μέσα από την οπτική του θύτη και όχι του θύματος, όπως συνηθίζεται. Με αυτόν τον τρόπο οι θεατές αντιλαμβάνονται την βαθιά αλλοίωση των ιδεών του θύτη, τους άξονες που λειτούργησαν, ώστε να δει κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κοινωνικό του ρόλο, αλλά και να εξετάσει ο ίδιος ο θεατής τη δική του συμβολή, μικρή ή μεγάλη, στη διαιώνιση λάθος στερεότυπων. Το κύριο ερώτημα του κοινού μετά από κάθε παράσταση είναι… ποιος είναι ο ένοχος; O θύτης ή ο κοινωνικός του περίγυρος; Ο θύτης θα μπορούσε να κάνει άλλες επιλογές; Ποιός ο ρόλος της οικογένειας και ποιός των κοινωνικών δομών; Ποιός ο ρόλος του καθένα μας ξεχωριστά;
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Αποστολίδου, Ιατροδικαστής, Κυριακή Λέντζιου, κλινική ψυχολόγος και Στέλλα Ίννου, δημοσιογράφος. Επίσης, θα παρουσιάσουν στιγμιότυπα της παράστασης οι δύο πρωταγωνιστές, Μαρία Ιωαννίδου και Αβραάμ Βούλγαρης. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται η συγγραφέας του έργου, Έφη Βετουλάκη.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το την Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σύζευξις: Τέχνες και Επιστήμες».
Μπορεί να είναι γραφικό 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΕΚΔΗΛΩΣΗ Θύτης & Θύμα: το σύνδρομο της Συν-Εξάρτησης Με αφορμή το θεατρικό έργο «<Το Χές» Δευτέρα, 13 Maiou 2024, 8 μ.μ. κτήριο n αύλος Μελάς Αίθουσα Νέλλυ Δελλή Ομιλητές: Κατερίνα ΚατερίναΑποτολίδου, Αποστολίδου, Κυριακή Λέντζιου, Κλινική ψυχολόγος Στέλλα Ίννου, Δημοσιογράφος Έφη Βετουλάκη Θεατρική Συγγραφέας Αποσπάσματα θεατρ θεατρικού κού έργου: Μαρία Ιωαννίδου Ηθοποιός Αβραάμ Βούλγαρης Συνδιοργάνωση Ηθοποιός 5 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Συζευξις" o ΤΕΧΣ& ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Χορηγός t CRC Mall MaJeMadl Male"
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.