Εκκενώνουν το Ελληνικό,μεταφορά μεταναστών σε Δερβένι,Οινόφυτα και Θήβα

Απο το πρωί σήμερα Παρασκευή 2/6/17 εκείνον το “Ελληνικό” αεροδρόμιο,που είχε μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
Περίπου 500 άτομα θα μεταφερθούν στην Θήβα.
Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε Δερβένι και Οινόφυτα.
Κρατική εντολή η απαγόρευση των δημοσιογράφων και μην καταγραφεί φωτογραφικού υλικού.
Κλοιός των ΜΑΤ φρουρούσε τους δημοσιογράφους και τους καμεραμάν.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ που βρέθηκε στο σημείο, δήλωσε πως οι μετανάστες δεν φεύγουν από εκεί με την θέλησή τους, αλλά αναγκάζονται ή εξαπατούνται χωρίς να ξέρουν πού πηγαίνουν: «Εξελίσσεται από το πρωί μία επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού με όρους αστυνομοκρατίας. Προηγήθηκε μία εβδομάδα όπου από μέσα έδιωξαν τα πλυντήρια, σταμάτησαν τη διατροφή. Χθες έδωσαν μόνο μία κονσέρβα τόνου. Ασκήθηκε βίαιη πίεση στους πρόσφυγες προκειμένου να υπογράψουν ότι θέλουν να φύγουν. Οι πρόσφυγες χθες πήραν την απόφαση ότι δεν θέλουν να φύγουν και να πάνε στην Καβάλα, όπως τους είχαν πει και ζητούσαν να τους δώσουν σπίτια μέσα στην Αθήνα. Είναι απαράδεκτο που αυτή τη στιγμή αποκλείονται τα ΜΜΕ και δεν φτάνουν στους πρόσφυγες. Εγώ ξέρω ότι άνθρωποι δεν ήξερα τι υπέγραφαν. Ρωτούσαν χθες τι είναι η Καβάλα, πού βρίσκεται η Καβάλα».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.