Ελπιδοφόρο μήνυμα,αιμοδοτούν όλο και περισσότεροι νέοι

Συνεχίζεται με ψηλούς ρυθμούς η προσέλευση αιμοδοτών σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας.
Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι μεγάλος αριθμός αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν μαζικά στην έκκληση είναι νεαρής ηλικίας και δότες πρώτης φοράς. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι η νέα γενιά κινητοποιείται και δείχνει την αλληλεγγύη της με κάθε τρόπο. Από 23 έως 26 Ιουλίου αιμοδότησαν 12.000 αιμοδότες από τους οποίους 4.600 (38%), ήταν νέοι πρώτης φοράς.
Καλούμε τους νεαρούς αιμοδότες πρώτης φοράς να συνεχίσουν να αιμοδοτούν και να ενταχθούν στη δεξαμενή των συστηματικών εθελοντών αιμοδοτών, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχείς, ενώ το αίμα διατηρείται μόνο 35-42 ημέρες.
Τα αποθέματα αίματος στη χώρα έχουν αυτές τις μέρες αυξηθεί και μόνο η Αττική είχε στις 25/7 διαθέσιμες 6.000 μονάδες αίματος. Ωστόσο, οι ανάγκες της σε μεταγγίσεις είναι κατά μέσο όρο 700 μονάδες την ημέρα, κατά συνέπεια η συνέχιση της ροής εθελοντών είναι σημαντική, αν και μπορεί πλέον να γίνει πιο συντεταγμένα.
Παραμένουμε λοιπόν σε επαγρύπνηση, αν και όχι σε ανώτατο επίπεδο συναγερμού.
Οι εθελοντές μπορούν να αιμοδοτούν σε όλες τις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας στο σύνηθες ωράριό τους, όπως εκείνες το διευρύνουν ανάλογα με την προσέλευση, ενώ τα τρία νοσοκομεία της Αττικής (Ελπίς, Σισμανόγλειο, Θριάσιο) επιστρέφουν επίσης στο σύνηθες ωράριο λειτουργίας τους και δεν λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τους χιλιάδες ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες που προστρέξανε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και να τους καλέσουμε να γίνουν συστηματικοί εθελοντές.

Να είμαστε εκεί για τον Άλλο.
Δίνουμε αίμα και όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α

ΧΑΡΙΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.