ΕΝΙΘ για ΕΣΥ: Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας σε βάρος της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

ΕΝΙΘ για ΕΣΥ: Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας σε βάρος της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η ΕΝΙΘ καταγγέλλει την απαράδεκτη μετακίνηση συναδέλφου μικροβιολόγου για 3 μήνες από το ΚΥ Θέρμης στο νοσοκομείο του Αγ. Παύλου, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πρακτικά του μικροβιολογικού εργαστηρίου στο ΚΥ Θέρμης, εφόσον μένει μόνο με έναν τεχνολόγο το τμήμα.
Οι μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού δίνουν και παίρνουν, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη γύμνια του ΕΣΥ και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας εδώ και 19 μήνες τώρα, σε βάρος της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αντί να ενισχυθεί και να στελεχωθεί η ΠΦΥ με το απαραίτητο εκπαιδευμένο προσωπικό και υποδομές, αντί να πληθύνουν οι δομές ΠΦΥ ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για επιδημιολογική επιτήρηση, διαγνωστικούς ελέγχους και μαζικούς εμβολιασμούς εν μέσω πανδημίας, αντί να εξασφαλίζεται μέσω αυτής η πρόληψη και το screening του πληθυσμού, γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
Κλείνουν τμήματα, αποψιλώνουν το όποιο προσωπικό για να μπαλώσουν άλλα τεράστια κενά, αυτά των νοσοκομείων που έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε μίας νόσου και στα οποία τα όρια ασφαλούς λειτουργίας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
Αυτά, λοιπόν, προβλέπει το «νέο ΕΣΥ»! Μετακινήσεις προσωπικού, συγχωνεύσεις, παραπέρα πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία, ΣΔΙΤ και λειτουργία στη λογική κόστους- οφέλους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα, από νοσοκομεία σε νοσοκομείο, από πόλη σε πόλη.
Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων & επικουρικών εργαζομένων στην Υγεία.
Ενίσχυση της ΠΦΥ και Πρωτοβάθμιας Ψυχικής Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να επιτελέσει τον ρόλο της στην περίθαλψη των χρονίως πασχόντων, των ασυμπτωματικών Covid-19 ασθενών και της διενέργειας του εμβολιασμού.
Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ
Ο Πρόεδρος Η Ταμίας
Καραχρήστος Χρήστος Αβραμίδου Ελισάβετ
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.