Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού: ο Δήμος Ωραιοκάστρου για τα αντιπλημμυρικά έργα πουθενά;

Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού: ο Δήμος Ωραιοκάστρου για τα αντιπλημμυρικά έργα πουθενά;

Μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Όμως ο Δήμος Ωραιοκάστρου πουθενά;

Καμία μελέτη δεν έχει γίνει;

Βλέπουμε στους δήμους περιμετρικά της πόλης να εντάσσουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όμως το ερώτημα είναι γιατί ο Δήμος Ωραιοκάστρου να μην έχει κάνει και αυτός μελέτες ώστε να είναι έτοιμος για να τις εντάξει στο «Φιλοδημο 1».

Πρέπει άμεσα η νέα Διοίκηση του Δήμου να εκμεταλλευθεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.

Δεν πρέπει να αφήνουμε στη τύχη τους τους πολίτες που ήταν πάγια τακτική.

Αναλυτικά βλέπουμε ότι στο νομό Θεσσαλονίκης θα εκτελεστούν έργα στους δήμους Πυλαίας και Παύλου Μελά που επλήγησαν τις προηγούμενες εβδομάδες από τος ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα εκατοντάδες σπίτια να πλημμυρίσουν και να υποστούν καταστροφές και είχαν μελετήσει τα συγκεκριμένα ρέματα.

Η Περιφέρεια προγραμματίζει επίσης ανάλογα έργα στους δήμους Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα εισήγηση για να καταστούν οι αντιπλημμυρικές δράσεις αυτές μέρος του προγράμματος «Φιλόδημος 1» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικότερα στον νομό Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί δίκτυο ομβρίων στην Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά, φράκτη ελέγχου της ροής του ρέματος της Ευκαρπίας, το οποίο βρίσκεται επίσης στον Δήμο Παύλου Μελά και θα κατασκευαστεί επίσης φράκτης διευθέτησης του ρέματος Κυψέλης στην Πυλαία.

Στο νομό Χαλκιδικής προβλέπεται να γίνουν ενέργειες αποστράγγισης ομβρίων υδάτων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Νέας Προποντίδας, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους οικισμούς Ορμύλια και Ψακούδια του Δήμου Πολυγύρου. Οι σχετικές ενέργειες θα συνοδεύονται από πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση.

Στα έξοδα για τις παραπάνω παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν επίσης οι δαπάνες για τις αρχαιολογικές ανασκαφές και για τα δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Φορέας υλοποίησης για τα έργα στον νομό Θεσσαλονίκης θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ενώ για τα έργα στη Χαλκιδική οι Δήμοι Προποντίδας και Πολυγύρου.

 Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.