Εξελίξεις κορονοϊού – Τι δήλωσε ο Τσιόδρας για την μετάδοση απο τα κουνούπια

Εξελίξεις κορονοϊού – Τι δήλωσε ο Τσιόδρας για την μετάδοση απο τα κουνούπια

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2663

Νέα κρούσματα 21, τα 11 εκ των οποίων σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Θάνατοι 147  μέσης ηλικίας 75

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται 36 διασωληνωμένοι 68 μέσης ηλικίας

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ 82 ασθενείς

Συνολικά ελέγχθηκαν  87.052 κλινικά δείγματα

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε για τον τρόπο θανάτων και καταγραφής τους ότι η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση του φαινομένου.

Για τους λόγους αυτούς καταγράφονται στους θανάτους απο τον ιό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά και στην Ελλάδα. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας.

Ο κ.Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν έχουμε εικόνα ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού. Ο νέος κορονοϊός είναι ένας αναπνευστικός ιός, ο οποίος εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων που δημιουργούνται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, ή μέσω σταγονιδίων σάλιου ή εκκρίσεων από την μύτη.

“Είχαμε συστήσει στα φροντιστήρια να συνεχιστεί η δραστηριότητα μέσω τηλεκπαίδευσης”,δήλωσε ο κ.καθηγητής.

Για τις οργανωμένες παραλίες αυτό που συζητήθηκε ήταν οι ευκαιρίες συγχρωστισμού.
Η Ελλάδα ενδεικνύεται με τις απέραντες παραλίες της να κάνουμε μπάνιο τηρώντας τις αποστάσεις. Εάν πάμε καλά θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα,είπε κλείνοντας.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την ενημέρωσή του δήλωσε ότι τα πάντα κρίνονται στη λεπτομέρεια και αν δεν τηρούνται τα μέτρα τότε όλα μπορεί να ανατραπούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα ελέγχουν εντατικά αν οι καταστηματάρχες τηρούν τα μέτρα.
Όσοι δεν συμμορφώνονται αγνοώντας την σοβαρότητα της κατάστασης προσβάλουν τους συναδέλφους τους αλλά βάζουν σε κίνδυνο όλους μας.

Απο σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας. Το ίδιο θα συμβεί αν παρατηρηθούν ανάλογες συμπεριφορές.

Η συνέχεια της προσπάθειας θα εξαρτηθεί απο την στάση των πολιτών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.