Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Επανέρχεται η λειτουργία take away μετά από παρέμβαση Τζιτζικώστα

Επανέρχεται η λειτουργία take away μετά από παρέμβαση Τζιτζικώστα

Επανέρχεται η λειτουργία take away μετά από παρέμβαση Τζιτζικώστα

Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες take away, στις περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, δίνοντας μια ανάσα ρευστότητας στους επιχειρηματίες.

Η επαναλειτουργία αυτών των υπηρεσιών γίνεται μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υφυπουργό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον οποίο ο περιφερειάρχης μετέφερε τα αιτήματα των εκπροσώπων του κλάδου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά την παρέμβασή του κ. Τζιτζικώστα, η κυβέρνηση, εξέτασε προσεκτικά το ζήτημα, υιοθέτησε το αίτημα και πριν από λίγο δόθηκαν σχετικές διευκρινίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ: “Διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχήςπροϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ ́οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας”.

Εξάλλου, ο περιφερειάρχης, πριν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως το lockdown για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ζήτησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την κυβέρνηση να εφαρμόσει έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. «Η τοπική μας οικονομία θα μπει σε περαιτέρω ύφεση λόγω των νέων μέτρων. Πρέπει όλοι μας, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση, να φροντίσουμε ώστε το επόμενο διάστημα να στηριχθεί η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις μας, να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας» τόνισε προ ημερών ο κ. Τζιτζικώστας.

“Ένα μέτρο εντελώς λάθος”

Σχολιάζοντας στο makthes.gr την παρέμβαση του περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση, για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών take away, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Επιτροπίδης, δήλωσε πως είναι απολύτως θετική και θα φέρει χαμόγελα ικανοποίησης, έστω μερικής, σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

«Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα αυτή η ανακοίνωση από τον κ. Χαρδαλιά. Είναι ένα μέτρο εντελώς λάθος που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εφαρμογή του» τόνισε ο κ. Επιτροπίδης.

Ανέφερε ακόμη πως παρέμβαση έγινε και στο υπουργείο ανάπτυξης από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας του κλάδου, Γιώργο Καββαθά, ο οποίος και αυτός μετέφερε μετ΄ επιτάσεως το αίτημα, προκειμένου οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες take away να πάρουν ανάσα, να δουλέψουν κατά τη διάρκεια του lockdown και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης

1. Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε αριθμό τηλεφώνου ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

2. Στο πεδίο εφαρμογής της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), εντάσσονται όλες οι δραστηριότητες του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητες (ΚΑΔ)/ 96.04 (φυσική ευεξία).

3. Στο πεδίο εφαρμογής της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2-11-2020 KYA (Β’ 4829/2.11.2020), δεν εντάσσονται οι δραστηριότητες του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 47.99.85.01 (λιανικό εμπόριο πετρελαίου θέρμανσης, με διανομή κατ’ οίκον) καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.).

4. Στο σημείο 2 της παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2- 11-2020 ΚΥΑ Β’4829/2.10.2020 συμπεριλαμβάνονται και οι κλινικές.

5. Στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αθλητικά σωματεία και ομίλους για ατομικά αθλήματα, συμπεριλαμβάνονται και αυτές των νόμιμων αδειοδοτούμενων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

6. Διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχήςπροϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ ́οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα