Επενέβη ο Εισαγγελέας στο Νοσοκομείο Λήμνου Καρκινοπαθείς μεταφέρονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για την θεραπεία τους

0
410

Επενέβη ο Εισαγγελέας στο Νοσοκομείο Λήμνου μετά τις καταγγελίες μας. Έπαψαν να γίνονται οι χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο. Οι καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις προς Θεσσαλονίκη,Αθήνα.

 

Επενέβη ο Εισαγγελέας στο Νοσοκομείο Λήμνου μετά τις καταγγελίες  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.
Έπαψαν να γίνονται οι χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο. Οι καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Χάνουν χημειοθεραπείες.

Ο Εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της ΠΟΕΔΗΝ καθώς επίσης και την καταγγελία της Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
Η Παθολόγος κατήγγειλε ότι η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Ταυτόχρονα κατήγγειλε στον Εισαγγελέα το εντέλλεσθε της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης!!!
Εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων η μοναδική Ιατρός Παθολόγος λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να κάνει τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς. Είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν.
Ο Χειρουργικός Τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Δεν αναλαμβάνουν ούτε απλά χειρουργεία. Αεροδιακομίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά σε άλλα Νοσοκομεία.
Το Νοσοκομείο είναι ακέφαλο από Διοίκηση.
Τον Νοέμβριο 2018 παραιτήθηκε ο Αν.Διοικητής του Νοσοκομείου. Ένα τρίμηνο το Νοσοκομείο δεν είχε καθόλου Διοίκηση. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης παρότι Διοικητικά προΐσταται του Νοσοκομείου της Λήμνου, δεν πάτησε το πόδι της στη Λήμνο.
Τον Μάρτιο 2019 ορίστηκε για λίγες ημέρες Αν. Διοικητής από άλλο Νοσοκομείο. Η μόνη δουλειά που έκανε ήταν να ορίσει Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και παραιτήθηκε. Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας αρνείται να ασκεί τα καθήκοντα του Αν.Διοικητή.
Χάος!!!
Την Πέμπτη 18/7/2019 με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων γίνεται ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς στον οποία θα συμμετάσχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.