Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα,πρόληψη μέτρων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΘΕΜΑ : Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σήμερα 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014 ενημερώνουμε τους δημότες μας, με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ.
Πιο αναλυτικά :
➢ Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26-09-2014) τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
➢ Το ΣΑΒΒΑΤΟ (27-09-2014) Α. Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Β. Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα (περίπου 8 με 10 βαθμούς)
➢ Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Συνιστούμε στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καταιγίδων.
Ειδικότερα :
• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών, κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
• Αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια, όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί καταλισθήσεις.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.