Επιπτώσεις του Σταθμού Διοδίων Λαγκαδά στους κατοίκους της περιοχής

Επιπτώσεις του Σταθμού Διοδίων Λαγκαδά στους κατοίκους της περιοχής

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση σχετικά με τα Διόδια Λαγκαδά κατέθεσε η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, απευθυνόμενη προς τους αντιπεριφερειάρχες Πατουλίδου και Μπίλλια.

Η παράταξη αναφέρει πως η κατασκευή και λειτουργία του Πλευρικού Σταθμού Διοδίων Λαγκαδά ενέχει κυκλοφοριακές και οικονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Έτσι, ζητά να πληροφορηθεί από τη διοίκηση εάν υπάρχει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση εκπτωτικών πακέτων για τους συχνούς χρήστες των διοδίων και εάν υπάρχουν προτάσεις για τη χρηματοδότηση ανακουφιστικών παρεμβάσεων στο τοπικό οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της παράταξης, έχει κατασκευαστεί ο σταθμός μόνο στο ένα ρεύμα κατεύθυνσης και λειτουργεί προς το παρόν χωρίς να χρειάζεται η καταβολή αντιτίμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ:

  • Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Πατουλίδου
  • Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, κ. Μπίλλια

 

Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: Διόδια Λαγκαδά.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Πλευρικού Σταθμού Διοδίων στον κόμβο του Λαγκαδά, καθώς αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση. Τόσο ο Δήμαρχος κ. Ταχματζίδης, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά έχουν αναδείξει το πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσει η περιοχή, με επιστολή διαμαρτυρίας προς την εταιρία τον Οκτώβριο του 2020, αλλά και με ομόφωνο ψήφισμα τον Αύγουστο του 2020 κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού, όπου γινόταν λόγος για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατασκευή των διοδίων για τη δημόσια ασφάλεια, από την έλλειψη παράπλευρου οδικού δικτύου και την επιλογή διαδρομών χωρίς τέλη διοδίων για τον περιορισμό του οικονομικού κόστους.

Η αδιαφορία τόσο της εταιρίας, όσο και του αρμόδιου Υπουργού, για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης θεωρείται ότι θα οδηγήσει στη συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας, στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας και στην αύξηση του αριθμού των ατυχημάτων, λόγω της εναλλακτικής διέλευσης των οχημάτων μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

  1. Συμφωνείτε πως η κατασκευή και λειτουργία του Πλευρικού Σταθμού Διοδίων Λαγκαδά ενέχει κυκλοφοριακές και οικονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπιστούν; 

  2. Έχετε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση εκπτωτικών πακέτων για τους συχνούς χρήστες των διοδίων;

  3. Έχετε προτάσεις για τη χρηματοδότηση ανακουφιστικών παρεμβάσεων στο τοπικό οδικό δίκτυο;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.