επιστολής προς τους υποψηφίους και στους κατοίκους της Δ.Κ. Δρυμού

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μια πρόταση – δέσμευση ακούστηκε για πρώτη φορά από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο ΚΑΠΗ Δρυμού, στις 23 Μαρτίου 2014, ο οποίος δεσμεύτηκε σημαντικό μέρος των εσόδων του λατομείου να επιστρέφει στην κοινωνία του Δρυμού ως ανταποδοτικό μέρος για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, καθώς η οικονομική συνεισφορά της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας μας στο ταμείο του διευρυμένου Δήμου είναι η σημαντικότερη. «Άλλωστε ο Δρυμός προσφέρει πιο πολλά από όλους στο ταμείο του Δήμου Ωραιοκάστρου και δυστυχώς παίρνει πολύ λιγότερα. Αυτό με τη δική μας διοίκηση θα αλλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το λατομείο του Δρυμού έφερε την τελευταία 15ετία τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο Μυγδονίας και στον Δήμο Ωραιοκάστρου (βάσει των ισολογισμών που δημοσιεύθηκαν). Εσείς είδατε αντίστοιχα μεγάλα έργα να γίνονται στο Δρυμό, πλην της αποχέτευσης και αυτής ατέλειωτης μέσα στον οικισμό; Όσο για τα νερό που πίνουμε τι να πούμε. Έγινε σαν το γεφύρι της Άρτας.
Με αφορμή τα παραπάνω προτείνουμε (και είναι μειονέκτημά μας που δεν την σκεφτήκαμε ως κάτοικοι τόσο καιρό) ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, να ζητήσουν με έγγραφη δέσμευσή τους με τους επικεφαλής των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν, να έρχονται τα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ανεξάρτητα από τα χρήματα που δικαιούμαστε από τον προϋπολογισμό του Δήμου, ακόμη και με όρο τη σύσσωμη αποχώρησή τους από τον συνδυασμό τους.
Επίσης, οι διαπραγματεύσεις των υποψηφίων να γίνονται ΦΑΝΕΡΑ, πάνω από το τραπέζι και παρουσία του κόσμου (δημόσιοι χώροι υπάρχουν) και όχι σε μυστικές και νυκτερινές μαζώξεις, και να γίνει επιτέλους κάποτε ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ του πόσου υλικού εξάγεται από το λατομείο κάθε χρόνο, καθώς από αυτό εξαρτώνται και τα έσοδα μας.
Να μην γίνονται μόνο συμφωνίες για αντιδημαρχίες ή άλλες έμμισθες ή μη θέσεις, και για τις οποίες είδαμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα για τον πολύπαθο τόπο μας: να βγαίνουν οι επιτυχόντες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι κλπ και να λένε «αυτόν μου δώσατε, να μου δίνατε κάποιον καλύτερο», «δεν με νοιάζει, εγώ πληρώνομαι» και άλλα πολλά ευτράπελα.
Έτσι και αλλιώς μετά από λίγο καιρό πάλι οι υποψήφιοι δήμαρχοι (εν ενεργεία ή όχι) θα μας ξεχάσουν και εμείς θα είμαστε που θα βαδίζουμε στους δρόμους αυτού του τόπου, αναπολώντας τα χρόνια που χάσαμε χωρίς να έχουν γίνει τα αντίστοιχα έργα στο χωριό μας.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ πότε θα ξυπνήσουμε; Πότε θα πούμε «φτάνει πια»; Να μην μας διοικεί η εκάστοτε παρέα. Να μην κοιτάξουμε το τυχόν μικροσυμφέρον του συγγενή μας ή του φίλου μας και να τον ψηφίσουμε, γιατί τον έχουμε υποχρέωση, αλλά να κοιτάξουμε ο καθένας ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, και να πιέσουμε τους υποψηφίους να προβούν σε φανερές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα φέρουν τις λύσεις που συμφέρουν τον τόπο μας.
Τους νικητές τους βγάζουμε εμείς οι ίδιοι με την ψήφο μας και όταν είμαστε αγαπημένοι και μονιασμένοι μεταξύ μας ως κάτοικοι (και το δείξαμε έστω και για πρώτη φορά στην πρόσφατη συγκέντρωση για την φύλαξη του τόπου μας, που το πρόβλημα είναι κοινό για όλους), θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε ακόμη και ένα ΜΟΝΟ ψηφοδέλτιο υποψηφίων, με οποιονδήποτε δήμαρχο, αρκεί να υλοποιούσε αυτά που εμείς απαιτούμε σύσσωμοι.
Καλούμε όλους τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται πρώτα για το καλό του τόπου μας, όπως ισχυρίζονται, να απαιτήσουν εγγράφως τα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ.Δ. ΔΡΥΜΟΥ
«Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι», Βίας ο Πριηνεύς, 625-540 π.Χ., Εκ των 7 σοφών της αρχαίας Ελλάδος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.