Επιχείρηση Δημοσιογραφία : Ψέμα – Ανθρωπιά. Ένα «μάθημα» από τον Fred Peabody

[ad_1]

Επιχείρηση Δημοσιογραφία : Ψέμα – Ανθρωπιά. Ένα «μάθημα» από τον Fred Peabody

Γέμισαν οι αίθουσες του Ολύμπιον χθες βράδυ στην πρεμιέρα της ταινίας «Οι κυβερνήσεις λένε ψέματα» του δημιουργού Fred Peabody.

 Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται ένα νέο κύμα δημοσιογράφων που πατά σε διαφορετικά πρότυπα και αλλάζει τα δεδομένα της δημοσιογραφίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Ο δημιουργός σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές, διείσδυσαν στην δημοσιογραφία που αφορά κυρίως την πολιτική και την κυβέρνηση στις Η.Π.Α, παίρνοντας εκτάσεις και σε ζητήματα σχετικά με τη προσφυγική κρίση. «Τραβάει» τη κουρτίνα της εικόνας που έχουν χτίσει τα ΜΜΕ στον κόσμο σήμερα, ενημερώνει, δημιουργεί ερωτήματα και αμφιβολίες στο κοινό, έτσι ώστε να καλλιεργήσει το αίσθημα της ανθρωπιάς που μοιάζει να είναι λειψό στη κοινωνία.

fred festival 01

Έπειτα από τη ταινία πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Q & A ( question & answer ), το οποίο πήρε εκτάσεις και σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα. Μαζί με τον δημιουργό συζητήσαμε σχετικά με τα προβλήματα της κυβέρνησης που επικρατούν και στην Ελλάδα καθώς και τη κρίση της προσφυγιάς. Το ντοκιμαντέρ φάνηκε να έχει φοβερή απήχηση στο κοινό αφού οι ερωτήσεις σχετικά με το έργο αλλά και με τις απόψεις του δημιουργού σχετικά με την κρίση των μέσων μαζικής επικοινωνίας ήταν πολλαπλές.  Ό ίδιος συμβούλεψε το κοινό να είναι καχύποπτοι με όσα ακούει καθημερινά από τα μέσα, αναφέροντας μας πόσο σημαντικό είναι να ερευνά κανείς έτσι ώστε να μάθει μόνος του την αλήθεια. Ακόμη, πρότεινε τις εναλλακτικές μορφές πληροφοριοδότησης από ιστοσελίδες ανεξάρτητες που έχουν πηγές ενημέρωσης έγκυρες και έμπιστες. Επιπροσθέτως, αιτιολόγησε τον λόγο για τον οποίο έκανε το ντοκιμαντέρ αυτό και δήλωσε οτι ένα μεγάλο μέρος του κοινού δεν γνωρίζει για αυτού του είδους τη παραπλάνηση και αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να εξαλείψει μέσω της προώθησης του έργου αυτού σε κρατικά κανάλια, σχολές δημοσιογραφίας και άλλα φεστιβάλ.

fred festival 02

Τέλος, δήλωσε ότι το ψέμα δεν το επιλέγουν οι θεατές αλλά αντιθέτως νιώθουν ασφάλεια μέσω αυτού. Ελπίζει, όμως, να το αλλάξει αυτό και για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέγει να είναι αισιόδοξος όσο αφορά το ζήτημα παρά το γεγονός του ότι μοιάζει ευκολότερο να είναι πεσιμιστής σε καιρούς όπως αυτός που διανύουμε τώρα. Ένα «μάθημα» για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα δίκτυα που καταβάλλουν τον κόσμο προωθώντας την κρίση των πολιτισμών.

Η ταινία θα προβληθεί σε επανάληψη στις 10 Μαρτίου , τη Παρασκευή στις 15:30 στην αίθουσα του Ολύμπιον στην Αριστοτέλους.

fred festival 03

 

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.