Εσβησε το ρομπότ R2 D2 του Star Wars

[ad_1]

Εσβησε το ρομπότ R2 D2 του Star Wars

Ο Κένι Μπέικερ, ο βρετανός ηθοποιός που έγινε διάσημος για τον ρόλο του μικρού ρομπότ R2-D2 που υποδύθηκε στην ταινία “Ο Πόλεμος των Άστρων”, πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Ο Μπέικερ, που το ύψος του ξεπερνούσε μόλις το ένα μέτρο, υπέφερε εδώ και αρκετό καιρό από αναπνευστικά προβλήματα, δήλωσε η ανιψιά του Άμπιγκαϊλ Σιλντ. “Ήταν πολύ άρρωστος τα τελευταία χρόνια και αναμέναμε το μοιραίο”, πρόσθεσε.
Ένας από τους ανιψιούς του Κένι Μπέικερ, ο οποίος τον φρόντιζε, τον βρήκε νεκρό σήμερα το πρωί.

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι για ό,τι κατάφερε στη ζωή του (…) για όλη την ευτυχία που έφερε σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Άμπιγκαϊλ Σιλντ.
Ο Κένι Μπέικερ υποδύθηκε τον ρόλο του αστείου μικρού ρομπότ R2-D2 στον αυθεντικό “Πόλεμο των Άστρων” το 1977 και στις πέντε ταινίες που ακολούθησαν.

Το όνομά του αναφέρεται επίσης στους τίτλους του έβδομου επεισοδίου “Η Δύναμη Ξυπνά”, ενώ είχε παραστεί, σε αναπηρικό αμαξίδιο, στην ευρωπαϊκή πρώτη προβολή της ταινίας στο Λονδίνο τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο Μπέικερ είχε παίξει ακόμη σε καλτ ταινίες της δεκαετίας του 1980, όπως το “Φλας Γκόρντον” ή ακόμη το “Οι Υπέροχοι Ληστές και τα Κουλουβάχατα της Ιστορίας” του Τέρι Γκίλιαμ.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.