Ετοιμάζονται για 48ωρες απεργίες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αφότου κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων στη Φλώρινα και την Μεγαλόπολη.

Στέλεχος της ΓΕΝΟΠ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν μονάδες έκτος συστήματος και να προκληθούν μικροδιακοπές «αν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη και δεν υπάρχει προσωπικό σε κάποιες μονάδες».

Επισήμανε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μπλακάουτ.

«Ελέγχονται» πλήρως οι συνδικαλιστές, δήλωσε πάντως κυβερνητικό στέλεχος, τονίζοντας ότι
οι κινητοποιήσεις θα είναι υποτονικές, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στην επιχείρηση έχει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή είναι κοντά στη σύνταξη, οπότε τα κίνητρα για εθελουσία έξοδο που θα δώσει η ΔΕΗ συμφέρουν πολλούς υπαλλήλους.

Έτσι, οι αντιδράσεις δεν αναμένεται να είναι μεγάλες, σημειώνει η ίδια πηγή.

Την τελευταία φορά που οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ είχαν ξεσηκωθεί ήταν το καλοκαίρι του 2014 με αφορμή τις ρυθμίσεις για τη «μικρή ΔΕΗ». Μάλιστα, η τότε κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

78BB4246-CBF0-4786-8134-430E5FD70EA5

πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.