Ημερίδα “Κλεισθένης” στο Ωραιόκαστρο

Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική εκδήλωση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα «Κλεισθένης» (νόμος 4555/2018) πραγματοποίησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης με ομιλητές τον Δημήτρη Ζακαλκά, π.Δήμαρχος Αξιού, νομικός με διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο και τον Γιάννη Καραγιάννη, Δήμαρχος Λαγκαδά, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ νομικός με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου Λάκης Σημαιοφορίδης.

Οι ομιλητές σταθήκανε κυρίως για το ποια είναι η σημασία των αλλαγών στην καθημερινότητα των δημοτών, για το εκλογικό σύστημα που θα ψηφίσουμε, και σε τι διαφοροποιείται σε σύγκριση με τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. Ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης στάθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ανατροπή του υφιστάμενου πλαισίου με την συνεργασία της αυτοδιοίκησης, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ώστε να επιτρέπει στους πολίτες μια δημιουργική δύναμη για τα κοινά, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσφέρει μια διαχειριστική λογική και κάκιστες υπηρεσίες στους πολίτες. Όλα θα δοκιμαστούν στην πράξη, τόνισε τελειώνοντας την τοποθέτησή του. Η συζήτηση που ακολούθησε, και ακούστηκαν απόψεις και υπέρ και κατά του εκλογικού νόμου,επικεντρώθηκε κυρίως στο κατά πόσο ο νέος νόμος θα επηρεάσει τη λειτουργία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, οι Αντιδήμαρχοι Π.Αταμιάν, Η.Ζιακούλης και Π.Κοίτσίδης, η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Ρ.Αντωνιάδου, ο πρόεδρος της Αβάθμιας εκπαίδευσης Β.Χατζηαντωνίου, η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ω. και Ββάμιας Χ.Βαμβάκη Λιμπατέ, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Γ.Ερδινέλης, ο π.Δήμαρχος Καλλιθέας Χ.Τερζής, ο π.πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θ Καρύδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σ.Μπάτος, οι τοπικοί σύμβουλοι Ωραιοκάστρου Ν.Δελή και Σ.Ίννου, και οι τοπικοί πρόεδροι, Τ.Χατζηαντωνίου, Σ.Γκάτσης, Τ.Τερζής και Ν.Γιαλαίτζόγλου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.