Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο “Φαντάζομαι ένα σχολείο για όλους.Ένα σχολείο που κάθε γονιός θα ήθελε για το παιδί του”

Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο “Φαντάζομαι ένα σχολείο για όλους.Ένα σχολείο που κάθε γονιός θα ήθελε για το παιδί του”

Ο κύριος στόχος μιας κοινωνίας είναι η μόρφωση, η εκπαίδευση όλων των παιδιών, με έναν αποτελεσματικό και ταιριαστό στην προσωπικότητα, στην ηλικία και στο συναίσθημά του τρόπο, είτε είναι παιδί, έφηβος ή νέος. Η βασική μας επιδίωξη είναι να κλείσουμε το χάσμα της εκπαιδευτικής επίδοσης και εμπειρίας, στα μέτρα κάθε νέου ανθρώπου.

Στόχος μας και οδηγός μας είναι η εικόνα ενός σχολείου για όλους, ενός σχολείου συμπεριληπτικού, ενός σχολείου που περιλαμβάνει όλους όσους θέλουν και αποφασίζουν να προσπαθήσουν, όλοι μαζί, για όλους.

Αυτό που φανταζόμαστε είναι ένα σχολείο φωτεινό, όπου όλοι θα φτάνουν στο στόχο που τους ταιριάζει, μέσα από διαδικασίες που τους ενώνουν, από προγράμματα που τους υποστηρίζουν, χωρίς προαπαιτούμενα και εμπόδια. Σε αυτό το σχολείο, η διαφορετικότητα είναι αξία και όχι αιτία διαχωρισμού, οι στάσεις όλων είναι βοήθημα, όχι αποκλεισμός… Είναι το σχολείο που φανταζόμαστε.

Κ Μπότσας Γεώργιος

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής &

Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.