Η αμάθεια προσπαθεί να λασπώσει την δράση της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου

Η αμάθεια προσπαθεί να λασπώσει την δράση της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου

Αδιανόητο  σχόλιο  για την εθελοντική ομάδα της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου προσπαθεί να λασπώσει την δράση της!

Κάποιοι θεωρούν και διαλαλούν οτι τα μέλη της ΟΜΑΚ πληρώνονται.

Η αμάθεια τους προσβάλει την δράση των μελών της ΟΜΑΚ.

Δράσεις όπως:

  • με 40 βαθμούς Κελσίου “βαράν σκοπιά” στο πυροφυλάκιο  μέσα στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου,στο Π5 που για να φτάσουν εκεί πάνε με τα πόδια.
  • σε κάθε φωτιά και πλημμύρα και αποχιονισμό η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου βρίσκεται εκεί εθελοντικά.
  • σε κάθε εκδήλωση του δήμου Ωραιοκάστρου ή των συλλόγων του η ΟΜΑΚ είναι εκεί για να προσφέρει εθελοντικά την προστασία των πολιτών.
  • σεμινάρια πολιτών και μαθητών
  • και πολλά ακόμη

Όσο ρομαντικό και αν φαντάζει σε κάποιους οτι όλη αυτή η δράση γίνεται εθελοντικά και δεν μπορούν να το αποδεχθούν, δεν τους δίνεται το δικαίωμα να λασπώνουν και να καταρρίπτουν την έννοια του εθελοντισμού.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΚ σε ανάρτησή του δείχνει την απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτησή του:

ΟΚ το ακούσαμε κι αυτό…. “Ποιόν κοροϊδεύουν ότι δεν πληρώνονται? Με τέτοια ζέστη διαφορετικά θα ήταν σε κάποια θάλασσα και όχι επάνω στο βουνό.” (Κάπως ετσι τα είπε κάποια κυρία που δεν θέλησαν να μου ονοματίσουν). Έλεος φτάνει πια. Την βλακεία και την αδιαφορία κάποιον συμπολιτών μας την έχουμε δεχθεί πολλές φορές. Και για να εξηγηθώ για πολλοστή φορά. Η ΟΜ.Α.Κ. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ είναι μια ομάδα από κάποιους ρομαντικούς εθελοντές που σκοπό έχουν την πολιτική προστασία του τόπου μας. Καμία σχέση με τον δήμο δεν έχουμε πέραν της επικουρικής. Και ο λόγος είναι του ότι είμαστε ενταγμένοι στα μητρώα εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος. Οπότε δεν είμαστε καμπόιδες να βγαίνουμε και να ενεργούμε μόνοι μας αλλά θα πάρουμε εντολές από κάποιον κρατικό φορέα. Είτε αυτό είναι ο δήμος είτε η περιφέρεια είτε το κράτος. Όσο για τα λειτουργικά έξοδα (βενζινες, οχήματα και εξοπλισμό) είναι από την τσέπη του καθένα μας. Είναι και αυτό ένα χόμπι όπως όλα τα άλλα. Με την διαφορά που αντί να πάμε για ψάρεμα και να φάμε τα ψάρια που πιάσαμε ή να φωτογραφίσουμε την φύση και να απολαύσουμε τις φωτογραφίες μας εμείς προσφέρουμε την εκπαίδευσή μας και τις γνώσεις μας για την ασφάλεια των συνανθρώπων μας. Είναι ένα χόμπι που θα βάλεις από την τσέπη σου με την διαφορά ότι εμείς τον ελεύθερο χρόνο μας τον κερνάμε για την ασφάλεια των πολιτών. Η μόνη αμοιβή που ζητάμε είναι απλά ένα χαμόγελο. Αυτό πρεσβεύει ο Εθελοντισμός. Κάτι που στην Ελλάδα το έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια. Όποιος θέλει και αντέχει να μάθει τι είναι η ΟΜ.Α.Κ. εδώ είμαστε.

Δείτε εδώ μερικές απο τις δράσεις της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου και θα δείτε οτι είναι άξια σεβασμού αυτή η ομάδα.

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.