Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την 12.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 1.000 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και Αγίου Δημητρίου, μέχρι το χώρο μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Ακολούθως, ομάδα περίπου 470 ατόμων, εκ των οποίων 70 άτομα ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, συνέχισαν την πορεία τους μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Φιλίππου με κατάληξη την 13:35 ώρα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει εντός του χώρου του Α.Π.Θ.

Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ανέκοψε την κίνηση των ατόμων, οι οποίοι έρριψαν τρεις αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (μολότοφ) σε βάρος των αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν με τρόπο ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στο διάστημα της πορείας υπήρξαν φθορές σε τζαμαρίες καταστήματος και δύο τραπεζών στις οδούς Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές εκ των οποίων συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για απείθεια και αντίσταση, ενώ βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

  1. Φοιτητικοί Σύλλογοι
  2. Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
  3. ΕΑΑΚ/ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
  4. Αγωνιστικές Κινήσεις/ΚΚΕ μ-λ
  5. Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη/ΟΚΔΕ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.