Η ΑΝ.Α.Σ.Α βράβευσε τον Ευάγγελο Φυλακτό, Πρόεδρο Ε.Ε.Ε.Γ.Α. , στη κοπή της βασιλόπιτας

Ο Παντελής Σκαρλάτος  δηλώνει παρών, με την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της «αν.α.σ.α»

Την Κυριακή 26/1/2020, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης «αν.α.σ.α.» για το Ωραιόκαστρο.

Στελέχη και φίλοι της παράταξης συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να παρευρεθούν στην πρώτη επίσημη εκδήλωση της παράταξης για το 2020, για να ανταλλάξουν ευχές και να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και διατήρησης της κοινής τους πορείας.

Στην κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του καφέ CREMA, o επικεφαλής, Παντελής Σκαρλάτος, στη σύντομη ομιλία του τόνισε τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς ένα χρόνο μετά την ίδρυση της παράταξης, η νέα δύναμη για το Ωραιόκαστρο, η «αν.α.σ.α» παραμένει ενεργή και με τον ίδιο σκοπό, την αλλαγή των κακώς κειμένων στο Δήμο μας.

Τόνισε επίσης ότι η στάση της «αν.α.σ.α» ως αντιπολίτευση, έχει κυρίως παρεμβατικό ρόλο σε όποια ενέργεια δεν ωφελεί τους συνδημότες μας ενώ αντίθετα συμμετέχει με τη θετική της στάση σε ότι θετικό και προς το κοινό όφελος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον συμπολίτη μας Ευάγγελο Φυλακτό, Πρόεδρο Ε.Ε.Ε.Γ.Α. (Ελληνική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης) για τον αδιάκοπο αγώνα του και την προσφορά του στη διατήρηση και στη διάδοση του πολιτισμού του τόπου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήριος Μπάτος, ο πολιτευτής Φάνης Παπάς και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία , δημιουργικότητα και ευημερία.

Ελληνική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης

Σας γνωρίζουμε ότι, ο πολιτιστικός φορέας «Ελληνική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης-Ε.Ε.Ε.Γ.Α.» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016, με πρωτοβουλία του Καλλιτέχνη μαρμάρου, Γλύπτη και Ιστορικού ερευνητή κου Ευάγγελου Φυλακτού, έχοντας ως έδρα Ελλάδα, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη. Αναπτύσσει μία συνεχή και δυναμική δράση για την επίτευξη των σκοπών του καταστατικού της, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Γ.Α., προς ενημέρωση όλων. Ως ιδρυτικά μέλη συμμετέχουν 126 ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Ελληνικής κοινωνίας. Οι δράσεις μας αφορούν στην ιστορική πληροφόρηση, στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών της Ακρόπολης.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από ιδρύσεως του πολιτιστικού μας Φορέα, πραγματοποιήθηκαν από την Ε.Ε.Ε.Γ.Α. πολλές δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, με αγωνιστικότητα, έχοντας ως άμεσο αποτέλεσμα την ανταπόκριση του κοινού και των ΜΜΕ, με το να εκδηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και την επιθυμία να συμμετάσχουν σε κοινές δράσεις προβολής του θέματος, που αφορά στη λεηλασία των Γλυπτών της Ακρόπολης και στην επιστροφή τους στη χώρα μας.
Ως σύγχρονοι Έλληνες, αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε, να προστατεύσουμε, να διατηρήσουμε και να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές τον πολιτισμό μας και τα αθάνατα δημιουργήματα των προγόνων μας, ενώπιον των οποίων υποκλίνονται όλοι οι λαοί της γης. Αγωνιζόμαστε με θέρμη για την προστασία και την επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης, του μοναδικού και παγκόσμιου Μνημείου πολιτισμού και φωτός πανανθρώπινων αρχών και αξιών. Αυτό θα το πετύχουμε με τη συλλογική προσπάθεια όλων μας.

Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε την αμέριστη συμπαράσταση, την υποστήριξή σας με κάθε δυνατό τρόπο και την πλαισίωση των συλλογικών προσπαθειών μας, από όλους εσάς τους Ομογενείς Έλληνες, που αποτελείτε την αιχμή του δόρατος της ελληνικής δύναμης και ψυχής σε όλο τον κόσμο. Ως Έλληνες, έχουμε αποδείξει περίτρανα, κατά την ιστορική μας πορεία, πως ενωμένοι, έχουμε τη δύναμη να κατορθώσουμε το ακατόρθωτο και να επιλύσουμε καίρια θέματα της μητέρας πατρίδας. Το θέμα της λεηλασίας των Γλυπτών του Παρθενώνα και το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών της Ακρόπολης στη χώρα μας, αποτελεί ένα καίριο εθνικό θέμα, το οποίο λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.
Ζητούμε από όλους εσάς, να στηρίξετε και να συμπαρασταθείτε στον κοινό μας αγώνα και να τον ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ με κάθε δυνατό τρόπο. Η υποστήριξή σας και η ενεργή συμμετοχή σας, σε κοινές και παράλληλες δράσεις της Ε.Ε.Ε.Γ.Α., θα γιγαντώσει την παρουσία μας ως την πιο πολυπληθή και μαζική Επιτροπή αγώνα σε διεθνές επίπεδο, για να αποδείξει περίτρανα, πως οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά, η οποία αποτελεί γι αυτούς την ίδια τους την ύπαρξη ως έθνος και την ψυχή τους!
Σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί αυτό το λαμπρό και δύσκολο ταξίδι, για την ολοκλήρωση του εθνικού οράματος, που αφυπνίζει και ενδυναμώνει τον Ελληνισμό σε κάθε άκρη της γης. Να επιστρέψουν τα αθάνατα δημιουργήματα των προγόνων μας στη χώρα μας. Στη χώρα, της οποίας η ιστορία κα ο πολιτισμός έχουν διδάξει προς όλους τους λαούς της γης πως οι επιστήμες, οι τέχνες και οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες που εκπολίτισαν και έδωσαν το φως σε όλη την οικουμένη, γεννήθηκαν σε αυτόν εδώ τον τόπο. Τον τόπο μας! Την Ελλάδα!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ Ν. ΜΠΑΡΜΠΑ

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.