Η αρσενική Αράχνη Πασχαλίτσα,βίντεο

Η αρσενική Αράχνη Πασχαλίτσα,βίντεο

Τελικά η μοίρα θέλησε να συναντήσω πολλές φορές αυτήν την αράχνη , αφού την βρήκα την πρώτη φορά στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης στην οδό Πίνδου το 2016, που πιστεύω είναι και η πρώτη αναφορά στην Ελλάδα, είχα και συνέχεια στα επόμενα χρόνια .

Δεν είναι σπάνια στην χώρα μας την έχω συναντήσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως στα βίντεο μου στην Θεσσαλονίκη στο γήπεδο Στρεμπενιώτη Νεάπολη , σε εξωκλήσι του Παλιού Πευκωτου στην Αριδαία και από έρευνα μου υπάρχει σχεδόν παντού στην χώρα με αναφορές από Κρήτη – Χανιά – Ρέθυμνο – Κεφαλλονιά – Λαμία Μεγάλη βρύση – Λήμνος , Τήνος , Χρυσούπολη Καβάλας , Παρνασσός , Πόρτο χέλι , Αταλάντη , Ρίο , Μύκονο , Φλώρινα , Χίο και ποιος ξέρει από πού αλλού ….. Αράχνη Πασχαλίτσα ΄΄ Eresus Cinnaberinus – kollari – walckenaerius ΄΄

Στα βίντεο είναι αρσενική , η οποία έχει μήκος από 6 έως 11 mm χρώμα κοιλιάς πορτοκαλί κόκκινο με 4 μεγάλες και 2 μικρές μαύρες κηλίδες όπου η 4 έχουν γύρο τους περίγραμμα άσπρο . Τα 4 μπροστά πόδια έχουν μαύρο χρώμα με άσπρα δαχτυλίδια . Τα θηλυκά έχουν μαύρη κοιλιά με κόκκινη η κίτρινη λωρίδα κατά μήκος του μετώπου και πλευρικά , μεγαλώνει έως 40 mm .

Είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο , ζουν σε λιβάδια , κάτω από πέτρες , ζεστές και ξηρές περιοχές , κοντά σε δέντρα , σε αστικό κλοιό . Κατασκευάζει μεταξένιους θόλους σωλήνες όπου διακοσμεί με τα απομεινάρια φαγωμένων σκαθαριών μυρμηγκιών και άλλων εντόμων . Η μητέρα αράχνη πεθαίνει αφού εκκολάψει τα αυγά της έτσι ώστε να τραφούν από το σώμα της .

Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις. Περιμένω αναφορές και φωτογραφίες από όλους σας αν την δείτε!

Φωτιάδης Νίκος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.