Η αρσενική Αράχνη Πασχαλίτσα,βίντεο

Η αρσενική Αράχνη Πασχαλίτσα,βίντεο

Τελικά η μοίρα θέλησε να συναντήσω πολλές φορές αυτήν την αράχνη , αφού την βρήκα την πρώτη φορά στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης στην οδό Πίνδου το 2016, που πιστεύω είναι και η πρώτη αναφορά στην Ελλάδα, είχα και συνέχεια στα επόμενα χρόνια .

Δεν είναι σπάνια στην χώρα μας την έχω συναντήσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως στα βίντεο μου στην Θεσσαλονίκη στο γήπεδο Στρεμπενιώτη Νεάπολη , σε εξωκλήσι του Παλιού Πευκωτου στην Αριδαία και από έρευνα μου υπάρχει σχεδόν παντού στην χώρα με αναφορές από Κρήτη – Χανιά – Ρέθυμνο – Κεφαλλονιά – Λαμία Μεγάλη βρύση – Λήμνος , Τήνος , Χρυσούπολη Καβάλας , Παρνασσός , Πόρτο χέλι , Αταλάντη , Ρίο , Μύκονο , Φλώρινα , Χίο και ποιος ξέρει από πού αλλού ….. Αράχνη Πασχαλίτσα ΄΄ Eresus Cinnaberinus – kollari – walckenaerius ΄΄

Στα βίντεο είναι αρσενική , η οποία έχει μήκος από 6 έως 11 mm χρώμα κοιλιάς πορτοκαλί κόκκινο με 4 μεγάλες και 2 μικρές μαύρες κηλίδες όπου η 4 έχουν γύρο τους περίγραμμα άσπρο . Τα 4 μπροστά πόδια έχουν μαύρο χρώμα με άσπρα δαχτυλίδια . Τα θηλυκά έχουν μαύρη κοιλιά με κόκκινη η κίτρινη λωρίδα κατά μήκος του μετώπου και πλευρικά , μεγαλώνει έως 40 mm .

Είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο , ζουν σε λιβάδια , κάτω από πέτρες , ζεστές και ξηρές περιοχές , κοντά σε δέντρα , σε αστικό κλοιό . Κατασκευάζει μεταξένιους θόλους σωλήνες όπου διακοσμεί με τα απομεινάρια φαγωμένων σκαθαριών μυρμηγκιών και άλλων εντόμων . Η μητέρα αράχνη πεθαίνει αφού εκκολάψει τα αυγά της έτσι ώστε να τραφούν από το σώμα της .

Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις. Περιμένω αναφορές και φωτογραφίες από όλους σας αν την δείτε!

Φωτιάδης Νίκος

vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.