Η εκκλησία – μουσείο στο Κεχρόκαμπο Καβάλας – Ξενάγηση από τον πατέρα Γαβριήλ

Η εκκλησία – μουσείο στο Κεχρόκαμπο Καβάλας
Ξενάγηση από τον πατέρα Γαβριήλ

Κεχρόκαμπος Καβάλας ένα καθαρά προσφυγικό χωριό στον ορεινό όγκο της Καβάλας. Παλαιότερα έσφυζε από ζωή , σήμερα οι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τους 200.

Και σε αυτό το μικρό, ιστορικό, πανέμορφο χωριό με τα παραδοσιακά κτίρια υπάρχει ένας ιστορικός θρησκευτικός πλούτος που σιγά σιγά άρχισε να γίνεται γνωστός.

Ο πατέρας Γαβριήλ∗ ,εφημέριος του ναού αλλά και αγωνιστής σε αυτήν την ανάδειξη, μας ξεναγεί στον ναό.

—–

Στον Κεχρόκαμπο Καβάλας βρέθηκε προ ολίγων ημερών και ο γνωστός ηθοποιός απο το κόκκινο ποτάμι Τάκης Βαμβακίδης με τον θίασο ΤΕΜΕΤΕΡ για την παράσταση Νόστος ρίζα μ΄ και κλαδί μ΄του Δημήτρη Πιπερίδη και απο το βήμα του ναού έδωσε υπόσχεση να βρεθεί εκεί τον Μάιο του 2021,διαβάστε αναλυτικά εδώ.


∗Ο π. Γαβριήλ Λιοντάκης (κατά κόσμον Γεώργιος) γεννήθηκε στην Ελλάδα (Παληό, Καβάλας), στις 13 Ιουνίου του 1987. Στην πόλη της Καβάλας παρακολούθησε τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και στην συνέχεια μαθήτευσε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης.

Το 2007 αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ώς Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, φοίτησε στο Nottingham Trent University παρακολουθώντας σπουδές στον κλάδο του Business Management & Organization, αποφοιτώντας επιτυχώς το 2010 με βαθμό πτυχίου 2.1 (βάσει των Αγγλικών διαβαθμίσεων των πτυχίων).

Με το πέρας των σπουδών του, και αφού εργάστηκε στην Αγγλική εταιρεία BeautyLab London (θυγατρική της Igma Ltd) ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ. Στη συνέχεια σύστησε μία ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα μέσα από την οποία είχε δραστηριότητα ώς Σύμβουλος Επενδύσεων, συνεργαζόμενος με Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Το 2013 παυεί τις εργασίες της επιχείρησης του και δίνει εξετάσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Α όπου και τις ολοκληρώνει επιτυχώς με υψηλή βαθμολογία. Ξεκινά εργασία ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην Αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία MetLife.

Μετά από μερικούς μήνες και παρά την παραγωγική του πορεία αποφασίζει να σταματήσει την συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία και να ακολουθήσει τον δρόμο της Άγαμης Ιεροσύνης.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2014 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας, οπότε και έλαβε το Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα. Στις 26 του ιδίου μηνός χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Προκόπιο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.