Η εταιρεία από την Λάρισα και οι δουλειές εκατομμυρίων με τον Δ.Ωραιοκάστρου!

Η εταιρεία από την Λάρισα και οι δουλειές εκατομμυρίων με τον Δ.Ωραιοκάστρου!

Στην αρχή ήταν απλές αναθέσεις και στην συνέχεια έργα άνω των 8 εκ. Ευρώ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης!
Τελευταία στις 29/11/22 -μετά από πρόσκληση του Δημάρχου με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, ανατίθεται σε μέλος του γκρουπ  της ίδιας εταιρείας -με κύρια δραστηριότητα το εμπόριο λιπασμάτων, το τεχνικό έργο στο ρέμα ”Παππά’’ με Κονταξοπούλου προϋπολογισμού 430.000 Ευρώ, με έκπτωση 4,66%!
Στις 6/12/22 πάλι η Οικονομική Επιτροπή κατακυρώνει το έργο στο Ο.Τ.15 της Γαλήνης προϋπολογισμού 2.950.000 Ευρώ σε μία και μοναδική συμμετέχουσα στον διαγωνισμό εταιρεία, μέλος του ίδιου γκρουπ εταιρειών, με έκπτωση 2,24%!
Οι προϋποθέσεις και τα ISO ήταν πολύ εξειδικευμένα και επί ποινή αποκλεισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δεύτερη προσφορά,
σε μία εποχή που πάμπολλες τεχνικές εταιρείες στην Ελλάδα αναζητούν έργα.
Το γεγονός ότι οι παραπάνω εταιρείες αποτελούν μέλη του ιδίου ομίλου εταιρειών από την Λάρισα, ίσως να αποτελεί σύμπτωση ίσως όχι!
Γεγονός είναι ότι o Δήμαρχος δεν ακύρωσε ως ασύμφορες τις δύο προσφορές παρόλο ότι τέτοιες πρακτικές και χαμηλές εκπτώσεις λειτουργούν μόνο προς όφελος των εταιρειών!
Για αυτούς τους λόγους εμείς δεν τις ψηφίσαμε και καταθέσαμε τις ενστάσεις μας στην οικονομική επιτροπή για την ύπαρξη δύο διαφορετικών εγγυητικών επιταγών για το έργο των 2,95 εκ. Ευρώ!
Τέλος, μετά από όλα αυτά και με όλα όσα δια στόματος δημάρχου εκτοξεύονται στο φ/β, μόνο απορίας άξιο δεν είναι ότι υπάρχει πάλι πρόβλημα με τα καύσιμα, με τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών υπαλλήλων και όχι μόνον !
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.