Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου Καταγγέλλει την καταψήφιση του ψηφίσματος ΕΔΥΕΘ για την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθράς Θάλασσας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου Καταγγέλλει την καταψήφιση του ψηφίσματος ΕΔΥΕΘ για την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθράς Θάλασσας

Στις 22-2-2024 κατατέθηκε από την Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) ψήφισμα καταδίκης της αποστολής ελληνικής φρεγάτας στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου, στήριξε την πρόταση ψηφίσματος που τελικά ψηφίστηκε μόνο από τον Αγγελο Θεμελή και την Κα ΄Ολγα Εδιρνέλη.  Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, με τα σαθρά επιχειρήματα ότι αποτελεί πολιτική άποψη, το περιεχόμενό του δεν τους εκφράζει, ότι είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Τα ίδια περίπου με τα επιχειρήματα καταψήφισης λίγο καιρό πριν, ψηφίσματος ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η λογική ότι το Δημοτικό Συμβούλιο   δεν πρέπει να εκφράζει απόψεις ακόμα και όταν μπαίνουν σε κίνδυνο για αλλότρια συμφέροντα νέοι άνθρωποι, όταν η χώρα εμπλέκεται σε επικίνδυνες για το λαό μας αντιπαραθέσεις, με απροσδιόριστο κόστος, η λογική αυτή απλά αποτελεί πιστή εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

     Το ψήφισμα:

Προτεινόμενο ψήφισμα από την Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καλεί τα δημοτικά συμβούλια της πόλης μας να αντιδράσουν στην αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων!

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι ιμπεριαλιστικοί οικονομικοί και στρατιωτικοί ανταγωνισμοί, ολοένα και περισσότερο οξύνονται, ολοένα και περισσότερο γίνονται πιο καταστροφικοί, πιο φονικοί, ολοένα και περισσότερο «αγκαλιάζουν» νέες περιοχές του πλανήτη. Οι μηχανές της πολεμικής προετοιμασίας δουλεύουν στο «φουλ», καθώς οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και του εμπορίου, των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

Ο κίνδυνος ολοκληρωτικής γενίκευσης του πολέμου είναι υπαρκτός και η κατάσταση γίνεται πολύ επικίνδυνη για όλους τους λαούς! Ούτε άμυνα, ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα, υπάρχει μέσα στις συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως πολλές φορές έχει αποδείξει η ιστορία και η σημερινή πραγματικότητα. Στην περιοχή μας βρίσκονται σε εξέλιξη δύο αιματηροί πόλεμοι στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη και μία πολύ επικίνδυνη στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία απειλεί να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή και να συμπεριλάβει πολλές χώρες.

Οι επιπτώσεις αυτών των πολέμων είναι ήδη ορατές για τους εργαζόμενους και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο οποίος κινδυνεύει όχι μόνο λόγω της εγγύτητας στις εστίες του πολέμου, αλλά και λόγω της ανάμειξης της χώρας μας σε αυτούς

Οι κίνδυνοι αυτοί στοιχειοθετούνται από την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και τη χρήση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, τη χρήση της αεροπορικής βάσης της Λάρισας, της βάσης ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και του πεδίου βολής του Λιτοχώρου, από την χρήση της βάσης της Σούδας και την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών πλοίων στις εστίες του πολέμου.

Τελευταία πράξη αυτής της ανάμειξης είναι η προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει τη διοίκηση της ευρωενωσιακής επιχείρησης «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας ταυτόχρονα την φρεγάτα «Υδρα» στην περιοχή, βαθαίνοντας την εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα κόντρα σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες και ταυτόχρονα γίνεται πολεμικός στόχος αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με πολύ σοβαρές απειλές για την ασφάλεια του λαού μας! Οι Έλληνες στρατιωτικοί και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας κινδυνεύουν θανάσιμα από τη συμμετοχή τους σε αποστολές στο εξωτερικό για ξένα συμφέροντα.

Οι αποστολές αυτές έχουν στόχο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων της ΕΕ και των Ελλήνων εφοπλιστών, δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού. Αυτό το καταλαβαίνουν πολύ καλά και οι στρατευμένοι νέοι μας, που με δηλώσεις τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στις εστίες πολέμου. Οι στρατευμένοι μας έδωσαν όρκο να υπερασπιστούν τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό της πατρίδας μας, και όχι να βρίσκονται σε αποστολές 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας. Χρειάζεται να συμβάλουμε όλοι για να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Απαιτούμε:

  • Καμία ανάμειξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να μη σταλεί η ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα και να επιστρέψουν όσες άλλες βρίσκονται σε ξένες θάλασσες. Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές στο εξωτερικό
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη στρατευμένου που εκφράζει ελεύθερα την αντίθεσή του σε αποφάσεις που στέλνουν τα παιδιά μας στον πόλεμο
  • Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ και να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.
  • Καμιά συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης!

 

Θεσσαλονίκη

15/2/2024

 

Με εκτίμηση

για τη Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ

             Νίκος Ζώκας                                             Μπάμπης Βέλλης

               Πρόεδρος                                             ,   Γεν. Γραμματέας

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.