Η μεγαλύτερη γιορτή μυδιού στην Ελλάδα, την Τρίτη 7 Ιουλίου

Η μεγαλύτερη γιορτή μυδιού στην Ελλάδα, την Τρίτη 7 Ιουλίου

Την Τρίτη 7 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Κυριακής διοργανώνεται η Γιορτή Μυδιού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, με εκδηλώσεις που ετοίμασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδας, σε συνεργασία με το τοπικό Διαμερισματικό συμβούλιο, διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Κυριακής, προστάτιδας του χωριού.

Το προσφυγικό χωριό, φημισμένο για τις φυσικές ομορφιές του και τις μοναδικές παραλίες του, γαστρονομικός παράδεισος με τα φημισμένα του μύδια, αποτελεί κάθε χρόνο σημείο συγκέντρωσης στις 7 Ιουλίου, με την περίφημη γιορτή μυδιού που διοργανώνει.
Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ολυμπιάδας, μας προσκαλούν, με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, να γιορτάσουμε την προστάτιδα του χωριού Αγία Κυριακή, με άφθονα μύδια, σαρδέλες, ποτό και χορό.

Όπως μας διδάσκει η εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα θα είναι μία γιορτή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους πάρουν μέρος.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.