Η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου στην κοπή της πίτας της δέχθηκε υποσχέσεις και δωρεές

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας απο την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου.
Με την παρουσία σύσσωμων των εθελοντών της ομάδας, της δημοτικής αρχής, του Εμπορικού Συλλόγου του Ωραιοκάστρου, εκπροσώπους από την Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ τελέστηκε η ετήσια γιορτή της ομάδας.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Γαβότσης προανήγγειλε την δωρεά ενός απινιδωτή, δέκα μπουφάν βαρέου τύπου και την χορήγηση στέγης στην διασωστική ομάδα του τόπου μας.
Απο την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ.Ιωσηφίδης ευχαρίστησε την ΟΜΑΚ για την συλλογική τους προσφορά στον δήμο μας ιδίως τις δύσκολες μέρες του χιονιά.
Μια ξεχωριστή νότα έδωσε στην εκδήλωση η προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου που ήταν και είναι πάντα αρωγός της προσπάθειας της ΟΜΑΚ, ο οποίος έδωσε ένα αξιόλογο ποσό στην ομάδα για την προμήθεια αναλώσιμων ειδών πρώτων βοηθειών.
Από την πρόεδρο της ομάδας δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους κυρίους:
Κοκολάκη Κωνσταντίνο, π.Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βορείου Ελλάδος για το συνολικό του έργο και για την ιδιαίτερη συμπαράσταση που δείχνει στην ομάδα.
Βαβελίδη Σκαρλάτο, πυροσβέστης Πυρονόμος του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτής σε θέματα δασικών και αστικών πυρκαγιών, απεγκλωβισμών και διασώσεων.
Κοτλίδα Κωνσταντίνο, διασώστη του ΕΚΑΒ και εκπαιδευτή των εθελοντών της ΟΜΑΚ.
Με την διάκριση “Διασώστης της Χρονιάς” τιμήθηκαν:
Αδαμίδης Νικόλαος
Γρηγοράκη Νάνσυ
Μάινου Ρένα
Μαρίνος Ανδρέας
Μπασιαρίδης Κωνσταντίνος
Τσουκαλά Κούλα
Παρασκευόπουλος Σταύρος
Η εκδήλωση έκλεισε με τον τυχερό που έτυχε το φλουρί Εμμανουηλίδη Γεώργιο ο οποίος κέρδισε ένα φαρμακείο απο την ΟΜΑΚ.
image
image
image
image
image
image
image

vendo

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δελτίο Τύπου
    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΑΚ Εθελοντές Καλαμαριάς που συνεδρίασε την 12η Μαίου 2014 και της οποίας απόσπασμα απεστάλη προς την τότε προσωρινή Διοίκηση του σωματείου με τον ομώνυμο τίτλο: ΟΜΑΚ Εθελοντές Ωραιοκάστρου, και σύμφωνα με την οποία, απαιτείται η παύση χρήσης του σήματος, του λογότυπου σε έντυπα, φυλλάδια καθώς και σήματα, σημαίες και ως λογοτύπου σε ιστοσελίδες κλπ της ΟΜΑΚ.
    Η απαίτηση προέκυψε καθώς το εν λόγω σωματείο αφενός είχε από καιρό διακόψει την επικοινωνία συνεργασίας με την διοίκηση της Εθελοντικής μας Οργάνωσης και αφετέρου καθώς λειτουργούσε αυτόνομα, διαχωρίστηκε απ το πνεύμα της εξ αρχής ίδρυσης του, δεν έπραξε τα νενομισμένα για την ένταξη του στο σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Χώρας ως όφειλε, επί μακρόν λειτουργούσε χωρίς την ένταξη του στο Φορολογικό Σύστημα και χωρίς Έδρα και υπέπεσε σε ατοπήματα μέσω δημοσιεύσεων, προσβάλλοντας το πνεύμα της ΟΜΑΚ και κυρίως αυτό του Εθελοντισμού της Πολιτικής Προστασίας.
    Το σωματείο λειτουργεί ακόμη ως μη ενταγμένο στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προσηλυτίζει νέα μέλη στα οποία υπόσχεται δράσεις Πολιτικής Προστασίας όντας ανεξάρτητο σωματείο απ την επίσημη διαδικασία της Εθελοντικής Οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας, όπως υπαγορεύει το νομικό πλαίσιο της Χώρας μας.
    Ενώ αρχικά ετέθη ως όρος παροχής της χρήσης του σήματος μας και του λογοτύπου μας, με μοναδικό σκοπό την διάδοση περαιτέρω του Εθελοντικού Ιδεώδους και του ξεκάθαρου προσανατολισμού περί Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και ανιδιοτέλειας, Δυστυχώς στη συνέχεια, διαπιστώθηκε η έντονη απόκλιση των δράσεων του σωματείου του Ωραιοκάστρου, με κύρια χαρακτηριστικά την εκμετάλλευση για προσωπική προβολή μελών της Διοίκησης του και την εξασφάλιση χορηγιών και δωρεών για εξοπλισμό.
    Θα θέλαμε κατ’ αρχήν, να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για την συνέχιση των δράσεων της εκτός νομιμότητας και πέραν της ηθικής και της δεοντολογίας της ΟΜΑΚ του εν λόγω σωματείου, υπό τον τίτλο ΟΜΑΚ και στη συνέχεια, να γνωστοποιήσουμε την κοινότητα των Εθελοντικών Οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας ότι, δεν αναγνωρίζουμε το σωματείο με τον τίτλο ΟΜΑΚ Εθελοντές Ωραιοκάστρου και δεν διατηρούμε πλέον καμία σχέση συνεργασίας.
    Την ανάγκη προσωπικής προβολής κάποιων που εκμεταλλεύονται τον Εθελοντισμό των σκεπτόμενων Πολιτών που θέλουν να ενεργοποιηθούν σε θέματα Πολιτικής Προστασίας καθώς ίσως και της ανάγκης να εκμεταλλεύονται οικονομικώς την ιδέα του Εθελοντισμού, την καταγγέλλουμε με τον πλέον έντονο τρόπο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί την επιτυχία που συμβολίζουν το σήμα και το λογότυπο της ΟΜΑΚ προκειμένου να σβήσουν την δίψα τους αυτή που ως γνωστό το μόνο που καταφέρνει είναι ένα ακόμη πλήγμα στην ανάπτυξη του Εθελοντισμού της Πολιτικής Προστασίας.
    Το Δ.Σ. της ΟΜΑΚ – Εθελοντές Καλαμαριάς.

    • TA XAIΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ κε ΜΑΚΗ ΓΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ , ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.

  2. Προς ΟΜΑΚ Καλαμαριάς,
    Κύριοι και κυρίες σταματήστε επιτέλους να είστε ο περίγελος της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντικών ομάδων της Βορείου Ελλάδος.
    Εκτός κι αν αυτό είναι το πνεύμα του εθελοντισμού το οποίο σας διακατέχει και δήθεν προσπαθείτε για την διάδοση του εθελοντικού ιδεώδους.
    Ασχοληθείτε με τις κάμερες και τα κανάλια όπως πολύ καλά ξέρετε, με τα ιδρύματα εξ Αμερικής και τα χρήματα που σας στέλνουν και της “δημοκρατικές διαδικασίες” για να σας παραχωρήσει η ΔΕΔΔΗΕ όχημα μετακίνησης.
    Σε αντίθεση με εσάς η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου που φέρει ξεχωριστό λογότυπο από αυτό της δική σας ομάδας μιας και εντός αυτού γράφει ΟΜΑΚ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, έχει δικό της αυτόνομο καταστατικό, ΑΦΜ, και όλα τα απαραίτητα και νόμιμα έγγραφα, γίνεται αγαπητή και χαίρει βοηθείας από όλους τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας, ενώ ετοιμάζεται για την ένταξη της και στην Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων.
    Η κακία που βγάζετε δεν τιμάει ούτε εσάς ούτε την ομάδα σας…..και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει το ιδεώδες του εθελοντισμού.

  3. Σαν να λέμε εμένα που με λένε Πέτρο να μην υπάρχει δεύτερος με το ίδιο όνομα αν και έχουμε διαφορετικό επίθετο , ΟΜΑΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ παψτε να ασχολείστε με ένα θέμα που σας μειώνει στην συνηδυση των εθελοντών , δείξατε την αξία σας στην πράξη και αποδείξτε ότι είστε ανώτεροι από την άλλη ομόνημη ομάδα , ο ανταγωνισμός να γίνεται στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το περιβαλων και το λέω φιλικά με σεβασμό στις δραστιριωτητες σας . Από κει και πέρα ας μην το αναλύσουμε παραπάνω , εγώ προσωπικά αποχώρισα από όλες τις ομάδες και λειτουργώ ανεξάρτητος για κάποιους λόγους από κει και πέρα σέβομαι την ομαδική προσπάθεια και το αποτέλεσμα των ομάδων που πραγματικά είναι εθελοντικές και δεν έχουν ιδιωφελή συμφέροντα .

  4. Χαίρομαι Κώστα Μπασιαρίδη που, έστω κι έτσι, είναι η πρώτη φορά που μου απευθύνεις τον λόγο.
    Έσπασες την σιωπή σου απέναντι μου επιτέλους καθώς από τότε που μας εγκατέλειψες και παρόλη την παράκληση μου για διάλογο, δεν ήρθες. Δεν απάντησες ποτέ στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, που παραπάνω δημοσίευσα ως σχόλιο σε σας, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
    Δεν απάντησες ούτε κι όταν η Γενική Γραμματεία με έγγραφο της προς τις παραπάνω υπηρεσίες μα και προς την τότε διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου ξεκαθαρίζει πως ΔΕΝ είστε ενταγμένος σύλλογος στο μητρώο της και η αίτηση σας μόλις από το περασμένο καλοκαίρι, είναι σε εκκρεμότητα ακόμα.
    Παρακάτω θα σου εξηγήσω και τον λόγο που η απόφαση ένταξης σας, καθυστερεί.
    Απ το καλοκαίρι του 2013 που ενώ απουσίαζες για προσωπικούς λόγους απ τις δράσεις της ΟΜΑΚ Καλαμαριάς, στην οποία είμαι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και εσύ ήσουν μέλος της, μετά την αποχώρηση σου απ την Εθελοντική Ομάδα του Αγίου Παύλου, εμφανίστηκες μέσω Facebook και με μανία επιτέθηκες στο Διοικητικό συμβούλιο για κακή διοίκηση.
    Ασφαλώς και είναι σωστή η θέση σου περί της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας καθώς ευαγγελίζεσαι τα της ΟΜΑΚ στο Ωραιόκαστρο και εμφανίζεσαι ως εκπρόσωπος των ιδεών που εμπεριέχονται ως σκοποί, στο καταστατικό της.
    Όμως, ενημέρωσε την τοπική κοινωνία και την Διοίκηση του Δήμου εκεί, πως την ΟΜΑΚ εγώ την Ίδρυσα μαζί με τους συναδέλφους μου που επιμένουν να υποστηρίζουν τις θέσεις μου και επίσης πως το καταστατικό που εκπροσωπείς, εγώ το συνέταξα και το συνυπογράψαμε 25 ιδρυτικά μέλη που παραμένουν φίλοι μας και αρωγοί μας.
    Εγώ παρουσίασα πρώτος την ιδέα ίδρυσης της ΟΜΑΚ στο Ωραιόκαστρο, όταν εσύ, δεν ήσουν ακόμη μέλος μας και έπεισα τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας στο Ωραιόκαστρο τότε για την αξία της υποστήριξης των σκοπών του καταστατικού.
    Να ενημερώσεις επίσης την τοπική κοινωνία τον λόγο για τον οποίο που απ τον Νοέμβριο του 2013 που το καταστατικό σας, πιστό αντίγραφο του δικού μας, καταχωρήθηκε στα βιβλία των σωματείων της Θεσσαλονίκης με απόφαση του Ειρηνοδικείου και μέχρι σήμερα, ΔΕΝ έχετε ενταχθεί ως Εθελοντική Οργάνωση στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Χώρας μας.
    Πριν απ αυτό όμως, να ενημερώσεις την τοπική κοινωνία και για το, με ποιον τρόπο αποκτήσατε ΑΦΜ καθώς εξ όσων ισχύουν, για να ενταχθεί ένας σύλλογος στο φορολογικό σύστημα, απαιτείται η κατάθεση δικαιολογητικών όπως η παραχώρηση έστω χρήσης ακινήτου ως Έδρα, ή βεβαίως, ο τίτλος κατοχής ακινήτου ή το ενοικιαστήριο συμβόλαιο.
    Είναι αδιανόητο πως απ το άρθρο της δημοσίευσης για την κοπή της πίτας και με τίτλο
    «Η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου στην κοπή της πίτας της δέχθηκε υποσχέσεις και δωρεές» φαίνεται πως μία εκ των υποσχέσεων, είναι και η παροχή στέγης, έδρας.
    Πως εξαπατήθηκε ο Έφορος που σας έδωσε ΑΦΜ χωρίς να έχετε έδρα μέχρι τώρα???
    Ενημερώστε την τοπική κοινωνία παρακαλώ.
    Επίσης θα ήθελα να ενημερώσεις για την τοποθέτηση σου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου. Ενημέρωσε πως με δική μου πρόταση βρέθηκες στην θέση σου στο Διοικητικό Συμβούλιο απ το οποίο στη συνέχεια, και χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες περί σωματείων δημοσίευσες ένα σωρό ύβρεις μα και φανταχτερές ανακοινώσεις για υγειονομικές καλύψεις χωρίς να έχετε την εξουσιοδότηση όπως ο νόμος παρέχει στις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
    Εδώ θα σου εξηγήσω πως η ένταξη σας στο μητρώο εκκρεμεί καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έλαβε την αίτηση σας και με δυσκολία διέκρινε τα ψιλά γράμματα στον διακριτικό τίτλο «Εθελοντές Ωραιοκάστρου». Αυτή είναι η μόνη διαφορά σας απ την ήδη ενταγμένη ΟΜΑΚ Καλαμαριάς. Θα πρέπει να ερωτηθεί η ομάδα μας αν συναινεί στην ένταξη σας φέροντες πανομοιότυπο σήμα. Δεν το σκέφτηκες?
    Δεν μπορείς να καταθέσεις αίτηση με το σήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ΕΟΔ και να γράφεις από κάτω χωρίς την έγκριση τους, με ψιλά γράμματα «Ωραιόκαστρο».
    Να δώσεις εξηγήσεις σε όλους όσοι σε υποστήριξαν θερμά παραταγμένοι εκατέρωθεν σου στις πάμπολλες φωτογραφίες και αλήθεια στο λέω, είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι και με πηγαία την ανάγκη τους να είναι Εθελοντές. Όμως εσύ, τους έπεισες ότι όλα είναι εντάξει και πως σύντομα όλα θα αλλάξουν κόβοντας ακόμη μια πίτα και φορώντας τα ρούχα και τα διακριτικά σήματα μιας…. ψεύτικής Ομάδας. Υπό ένταξη !
    Κάποιοι το διέκριναν εγκαίρως και έφυγαν.
    Να ενημερώσεις λοιπόν επίσης την τοπική κοινωνία τον λόγο για τον οποίο πολλά ιδρυτικά μέλη της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, επικοινωνούν μαζί μου αγανακτισμένοι απ την συμπεριφορά σας ως διοίκηση και βεβαίως έχουν αποχωρήσει απ τις δράσεις οριστικά ως Εθελοντές.
    Δεν θα σε αποκαλέσω στο κείμενο μου «κύριο» διότι δεν είσαι τέτοιος.
    Εξήγησε παρακαλώ με ποιο δικαίωμα φέρετε στην στολή σας το σήμα της Πολιτικής Προστασίας χωρίς να αποτελείτε μέρος του σχεδιασμού της και δικαιολογηθείτε παρακαλώ σε όποιον αργότερα σας κατηγορήσει για το ποινικό αδίκημα της παραποίησης στολής.
    Βεβαίως, ομοίως να εξηγήσεις πως δημοσιεύσατε φωτογραφίες σας φορώντας μια πανομοιότυπη στολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με όλα τα διακριτικά σήματα κομπάζοντας στην λεζάντα ότι είστε δασοκομάντο (χρησιμοποιώ τον δικό σου χαρακτηρισμό) και με επιστήθιο το σήμα της ΟΜΑΚ.
    Εξήγησε στην τοπική κοινωνία για όλες τις υποσχέσεις που δώσατε ως Μη Εθελοντική Οργάνωση και για όλα τα καλούδια που πείσατε να σας χορηγήσουν οι καλόπιστοι συμπολίτες σας.
    Άκουσε να σου πω: Δεν διαφέρει σε τίποτα αυτό, απ το να φορέσεις την στολή του Αστυνομικού και να χτυπήσεις πόρτες κάνοντας έρανο. Κατάλαβες?
    Συνεπώς, τέλος εξηγήστε στην κοινωνία των Εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας με ποιο θράσος ακτινοβολείς ως Εθελοντής Διασώστης ή Δασοπυροσβέστης ή ο,τι άλλο από κόμπλεξ πιστεύεις πως είσαι και έχεις παρασύρει τόσους ανθρώπους, ευτυχώς λίγους.
    Όλα τα παραπάνω, τα έκανες φορώντας την πορτοκαλί μπλούζα της ΟΜΑΚ με το σήμα μας.
    Αν θέλεις να παριστάνεις τον ηγέτη, παρακαλώ να πειραματιστείς ιδρύοντας μια δική σου ομάδα με δικό σου τίτλο και σου απαγορεύω να «πουλάς φούμαρα» με τον τίτλο ΟΜ.Α.Κ. που με τόση αγάπη, ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό και πίστη ιδρύσαμε και εξυψώσαμε με γνήσιες δράσεις και φαντασία, πάντα υπηρετώντας τις γνωστές ιδέες, ΝΟΜΙΜΑ.
    Για όλα τα παραπάνω, εννοείται πως έχω αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία (έγγραφα και φωτογραφίες) και είναι στη διάθεση όποιου έχει έννομο συμφέρον να τα ζητήσει.

  5. καλη διαγραφη απο την ομακ καλαμαριας σας ευχωμαι κ. ΜΑΚΗ ΓΙΩΤΗ γιατι με τα το δελτιο τυπου που ανεβασατε ως ομακ καλαμαριας δεν αντηπρωσοπευει ουτε το δ.σ. της ομαδας ουτε την ομακ καλαμαριας και με επικοινωνια που ειχα αμεσα με 2 μελοι του δ.σ της ομακ καλαμαριας που εχω πολυ καλες σχεσεις και εγω και ο κωστας επεσαν απο τα συννεφα οταν πλυροφορηθηκαν τη ανεβασατε στο εν λογο blog και οτι δεν ηταν ενοιμεροι απο εσας!!!!!!!!!!!και βεβαια οτι δεν συμφωνουν με το εν λογο δελτιο τυπου ουτε και ποτε συμφωνισαν……… η αλλαζονια σας εσπασε ταμεια για ακομα μια φορα.η προηγουμενη φορα ηταν οταν στηλατε email στην πυροσβεστικη και σε εθελοντικες ομαδες να μην συνεργαζονται και να μην εκπεδευονται μαζι μα.. ο εθελοντισμος της βορειας ελλαδας για να μην πω σε ολη την ελλαδα και φανω υπερβολικος γελαει με εσας οταν ακουει το ονομα σας….. και κατι τελευταιο για να τελιωνουμε γιατι πολυ ασχοληθηκαμε για το 2015 μαζι σας
    πριν 2 εβδομαδες εχεται ασκηση στο χαμογελο του παιδιου με πυροσβεστικη και αστυνομια στο τελος της ασκησης στα καναλια και στα ραδιοφωνα ειπατε πως ηταν ασκηση της πολιτηκης προστασιας του δημου καλαμαριας ουτε καν αναφερατε πουθενα την ομακ καλαμαριας γιατι αραγε μπορειτε να μου εξηγησεται τον λογο????

    Υ.Γ αλλο δεν θα ασχοληθω με την ανιατη περηπτωσης σας κυριε γιωτη -πιλοτε – αυτοαποκαλουμενε κομαντος των ιμιων να τα λεμε και αυτα!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.