Η παιδική χορωδία ΣΟΛ στο Μέγαρο Μουσικής

Η παιδική χορωδία ΣΟΛ του Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 18 Μαΐου η Παιδική Χορωδία Σολ του ιερού μας Ναού συμμετείχε στην συναυλία του Εργαστηρίου Χορωδιών του Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Το Φεστιβάλ πάει Ba-Rock!”.

Τα μέλη της Χορωδίας μας συνενώθηκαν με τα μέλη άλλων χορωδιών δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωνητικό σχήμα πάνω από 320 άτομα και εκτέλεσαν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο κυρίως από την εποχή του μπαρόκ με ορισμένες όμως εναλλακτικές πινελιές! Την ορχήστρα και το χορωδιακό σχήμα διηύθυνε η κ. Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου. Στο τέλος της συναυλίας το κοινό, που κατέκλεισε την αίθουσα του Μεγάρου, αποθέωσε τα παιδιά για την υψηλή καλλιτεχνική απόδοση του απαιτητικού προγράμματος. Η συναυλία αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς workshops στα οποία τα παιδιά μας συμμετείχαν με ζήλο παρόλο το απαιτητικό του εγχειρήματος. Προηγήθηκαν εντατικές πρόβες της Χορωδίας μας στην αίθουσα προβών του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου η χοράρχης μας κ. Άννα Γεράση με περισσό ζήλο και αυταπάρνηση, μη φειδόμενη κόπου και χρόνου, προετοίμασε το χορωδιακό μας σχήμα άρτια ώστε τα συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια που διδάχθηκαν τα παιδιά αποτελούν πλέον μέρος του ρεπερτορίου της Χορωδίας μας.

Η συναυλία αυτή αποτελεί το επισφράγισμα μιας πορείας ανάδειξης του έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα με τα παιδιά. Ο χρόνος και ο κόπος δείχνουν να μας ανταμείβουν πλουσιοπάροχα! Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την επιμονή, την υπομονή και τη δουλειά τους. Στους γονείς των παιδιών για την στήριξή τους. Οι στόχοι μας γίνονται ολοένα και ψηλότεροι!

Η Ενορία μας όμως εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό της προς το πρόσωπο της μαέστρου μας κ. Άννας Γεράση. Η Άννα είναι μια επαγγελματίας που εργάζεται με όρους ευρωπαϊκούς! Η γνώσεις, το μεράκι, η αγάπη για την μουσική, ο σεβασμός στην υποχρέωση που έχει αναλάβει και το ήθος της ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο και είναι αυτά τα στοιχεία που εμπνέουν τους χορωδούς και των δύο Συνόλων της Ενορίας μας και φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Δε μένει παρά να την ευχαριστήσουμε από καρδιάς για ό, τι αυτή προσφέρει και να την διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη και το παραδοσιακό παντοπωλείο Φρουτόκηπος για την στήριξη.

Ενημερώνουμε ότι το κοινό του Ωραιοκάστρου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τόσο την Παιδική Χορωδία Σολ όσο και την Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis σε μια συναυλία που προγραμματίζεται για την Δευτέρα 10 Ιουνίου στο κτίριο Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο. Λεπτομέρειες προσεχώς.

Τέλος ανακοινώνουμε τη συμμετοχή της Γυναικείας Χορωδίας Eu Choralis στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου στα τέλη Ιουνίου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.