Η ΠΕΔΚΕΜ ζητάει να ανασταλεί η απόφαση για τη καύση στο ΤΙΤΑΝ που πάρθηκε εν μέσω πανδημίας

Ιγνάτιος ΚαΪτεζίδης: «Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, την ώρα που η χώρα δίνει τη μάχη κατά του κορωνοϊού»

Την αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» για καύση αποβλήτων, (υπολειμμάτων ανακύκλωσης υπό μορφή RDF-SRF), ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔΚΜ).

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, το Δ.Σ του οργάνου τάχθηκε, ομόφωνα, υπέρ του ψηφίσματος του Δήμου Παύλου Μελά, που ήταν επίσης ομόφωνο, με το οποίο ζητείται από την Πολιτεία να παγώσει την τροποποίηση της άδειας του εργοστασίου στην Ευκαρπία.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ , Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανέφερε πως τη δεδομένη συγκυρία δεν θα έπρεπε να υπάρξει καμία μεταβολή στην αδειοδότηση, καθώς αυτή τη στιγμή όλη η πατρίδα δίνει, ενωμένη τη μάχη, κατά του φονικού ιού. Το θέμα, είπε, θα πρέπει να έρθει προς συζήτηση, όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα και βέβαια να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων και η Αυτοδιοίκηση.

«Οτιδήποτε και να αποφασιστεί θα πρέπει να γίνει με ουσιαστικό διάλογο και κάτω από συνθήκες κανονικότητας και ομαλότητας. Σε κάθε περίπτωση όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν στο τραπέζι του διαλόγου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να επικοινωνηθούν και στις τοπικές κοινωνίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ συμφώνησε επίσης με την πρόταση που κατέθεσαν και οι τρεις δήμοι της περιοχής (Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά) να τεθεί το θέμα σε διαβούλευση όταν υπάρξει επιστροφή στην «κανονικότητα» μετά την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ αποφάσισε και την διοργάνωση μεγάλης ημερίδας με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, του ΦΟΔΣΑ και άλλων φορέων για την διαμόρφωση άποψης στο σοβαρό αυτό θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αφορά στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου που, επί της ουσίας, πρόκειται να δώσει τη δυνατότητα καύσης υπολειμμάτων ανακύκλωσης στη μονάδα του «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία, γεγονός που έχει  προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, στους Δήμους και τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.