Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τον έλεγχο των ελαστικών των φρένων

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τον έλεγχο των ελαστικών των φρένων

Μπορεί γενικά να μην τα λαμβάνετε υπόψη σας, ωστόσο βασίζεστε στα τακάκια των φρένων σας κάθε φορά που πατάω το πεντάλ του φρένου. Τα τακάκια φρένων που λειτουργούν σωστά είναι ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι του μηχανισμού ακινητοποίησης του οχήματός σας.Σε περίπτωση που τα τακάκια των φρένων σας είναι λεπτά και φθαρμένα, δεν θα έχετε πλήρη δύναμη φρεναρίσματος όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. 

Εγγυηθείτε την ευημερία σας και την ασφάλεια των επιβατών σας, ελέγχοντας τα τακάκια των φρένων σας για ενδείξεις φθοράς.Αφού εξασφαλίσετε αυτή την τακτική ρουτίνα συντήρησης του αυτοκινήτου, θα αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα πριν μετατραπούν σε βλάβη των φρένων.Ο έλεγχος των τακακιών των φρένων σας είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι – διαβάστε παρακάτω για τις απλές προόδους. 

Βεβαιωθείτε ότι τα φρένα σας είναι δροσερά πριν προσπαθήσετε να τα εξετάσετε ή να τα χειριστείτε. 

Τα οχήματά σας μπορούν να μας δώσετε πολλές πληροφορίες για την κατάσταση των φρένων.Υπάρχουν πλαίσια που έχουν δημιουργηθεί για να μας προειδοποιούν σχετικά: 

  • Το φρένο ακινητοποίησης παραμένει ενεργοποιημένο. 
  • Τα τακάκια των φρένων φθείρονται. 
  • Απογοήτευση νερού ή διακοπή υγρού φρένου. 
  • Ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος από υπολογιστή μηχανισμός επιβράδυνσης που ελέγχεται ηλεκτρονικά από την αποτυχία του πλαισίου.

Μάθετε για τα τακάκια φρένων: 

Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε τι είναι τα τακάκια φρένων; Έτσι, μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω δραστηριότητες.

Τα τακάκια φρένων είναι ένα μέρος των φρένων κύκλου που χρησιμοποιούνται στα οχήματα και σε διάφορες εφαρμογές. Τα τακάκια φρένων είναι κατασκευασμένα από χαλύβδινες πλάκες στήριξης με υλικό λείανσης δεσμευμένο στην επιφάνεια που αντικρίζει τον κυκλικό ρότορα του φρένου. 

Μέρη των τακακιών φρένων: 

Το τακάκι φρένων αποτελείται ουσιαστικά από τρία τμήματα, συγκεκριμένα: 

  • Πίσω πλάκα 
  • Υπόστρωμα επικάλυψης 
  • Μείγμα επένδυσης επαφής 

 

Σχεδιασμός του παπουτσιού φρένου: 

Η βάση του εξαρτήματος είναι μια μεταλλική πλάκα, πάνω στην οποία είναι στερεωμένο ένα κάλυμμα λείανσης. Τα τακάκια έχουν παρόμοιο σχήμα με τους κύκλους ή τα τύμπανα των φρένων. Η σφραγίδα κορμού συνδέεται με τη βάση με στρατηγικές για βίδες και μια ασυνήθιστη πάστα. Διάφορα παπούτσια είναι εφοδιασμένα με αισθητήρα φθοράς.

Παρακολουθήστε τα τακάκια φρένων:

Το Brake Pad Life Monitor ενοποιεί τους αισθητήρες πάχους μπροστινών και πίσω τακακιών. Χρησιμοποιεί αυτούς τους αισθητήρες για να αλλάζει τη μέτρηση της διάρκειας ζωής των τακακιών των φρένων σας ανάλογα με τις οδηγικές σας προτιμήσεις – αυτό βοηθά στην αύξηση της ακρίβειας της οθόνης μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια ζωής των τακακιών φρένων εμφανίζεται στο κέντρο πληροφοριών οδηγού του οχήματός σας. 

Για ποιο λόγο πρέπει να αλλάξουμε τα τακάκια των φρένων; 

Τα τακάκια και τα παπούτσια των φρένων είναι συνήθη πράγματα φθοράς. Όπως τα ελαστικά, οι μπαταρίες, οι εύκαμπτοι σωλήνες και οι ιμάντες, θα φθαρούν και θα απαιτούν αντικατάσταση μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής ενός οχήματος.

Ενώ είναι ένα απίστευτα βασικό επάγγελμα για έναν επισκευαστή, τα φρένα είναι εκπληκτικά εξωφρενικό επίπεδο για τον τυπικό ειδικό. Τα αποτελέσματα της παραμέλησης της κατανόησης της περίστασης είναι επικίνδυνα, οπότε η πληρωμή για τις διορθώσεις είναι σημαντική για τους περισσότερους ανθρώπους.Εάν δεν αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια των φρένων σας, τα μαξιλάρια και οι ρότορες μπορεί να φθαρούν και να γίνουν ξινά, και διάφορα διαφορετικά πράγματα μπορεί να διαχωριστούν.

Ποια φρένα πρέπει να αλλάξουν:

Τα μπροστινά φρένα καταστρέφονται συνήθως ταχύτερα από τα πίσω φρένα (τα οποία μπορεί να είναι είτε δισκόφρενα είτε ταμπούρα), γι’ αυτό και πρέπει να αλλάζονται πιο τακτικά. Πρέπει να αλλάζετε τα τακάκια φρένων όταν γίνονται υπερβολικά ελαφρά, ιδιαίτερα σε περίπτωση που αρχίζουν να κάνουν ένα επίμονο μεταλλικό τρίξιμο ή τρίξιμο όταν πατάω το πεντάλ του φρένου.

Πότε και πώς να αλλάξετε τα τακάκια των φρένων:

 5 ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων σας 

 Θόρυβος που προέρχεται από τα φρένα. Το κύριο σημάδι ότι είναι μια ιδανική ευκαιρία να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια των φρένων σας είναι σε περίπτωση που ακούτε έντονο τρίξιμο ή στριγκλιάρισμα

1.Το φως δείκτη ανάβει

2.Deep ήχος μετάλλου λείανσης

3.Δονητικό πεντάλ φρένου

4.Τα τακάκια φρένων εμφανίζονται με πάχος μικρότερο από ¼ ίντσας

Στερέωση και αντικατάσταση των τακακιών φρένων:

Δεν προτείνεται η επιδιόρθωση του κούτσουρου. Σε περίπτωση που είναι ελαττωματικό, το εξάρτημα πρέπει να αντικατασταθεί, επίσης λόγω του ότι το κόστος του είναι γενικά χαμηλό.

 Η αντικατάστασή του επιτρέπει την αύξηση της διάρκειας ζωής των πλακών, αλλά και ολόκληρου του μηχανισμού επιβράδυνσης. Έχοντας πρόσβαση σε ορισμένες θεμελιώδεις συσκευές, η αντικατάσταση των πρέμνων θα πρέπει επίσης να είναι δυνατή ελεύθερα Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ακολουθηθεί η συνοδευτική μεθοδολογία: 

 

  • Τραβήξτε το χειρόφρενο και σηκώστε το όχημα
  • Εξαλείψτε τον τροχό
  • Εξάλειψη των πείρων στερέωσης και καθοδήγησης
  • Χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα και ένα κατσαβίδι, “πνίξτε” τους κυλίνδρους μέσα στους θαλάμους της βοήθειας και εξαλείψτε το τμήμα που πρόκειται να αντικατασταθεί.
  • Λιπάνετε τους πείρους των οδηγών με λάδι και παίζετε τα μέσα που απεικονίζονται παραπάνω στο αίτημα του διακόπτη

Πηγή πληροφοριών:
https://www.antallaktikaonline.gr/set-takakia-diskofrena

https://howstuffworks.wiki/el/αυτο/ανταλλακτικά-και-συστήματα-αυτοκινήτων/φρένα/επισκευή-φρένων/change-brake-pads4

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.