Η Τουρκία κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια λόγω κορονοϊού

Η Τουρκία κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια

Μέχρι χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριζε ότι είχε εντοπιστεί μόλις ένα κρούσμα κορονοϊού στην Τουρκία.

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση σχεδόν 5 ωρών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα  αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα. Επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, θα συνεχιστούν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Επίσης ανακοίνωσε ότι όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους. Ο Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Όσον αφορά σε εκείνους που φτάνουν από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.