Η YogaGeiosis GR στο δημοτικό κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου – Γνωρίστε την !

Η YogaGeiosis GR στο δημοτικό κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου

Την Παρασκευή 28/08 και ώρα 18:45 στο δημοτικό κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ μάθημα YOGA απο την YogaGeiosis GR
Όσα μέλη του δημοτικού κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή είτε στην γραμματεία του κολυμβητηρίου είτε με μήνυμα στην σελίδα του κολυμβητηρίου στο facebook

To oraiokastro24.gr σας γνωρίζει την δασκάλα γιόγκα Αλκμήνη Γεωργιάδη και το YogaGeiosis GR :

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Έζησα στην Αθήνα και στην Κυπαρισσία και επέστρεψα στη γενέτειρά μου τον Οκτώβριο του 2019. Ύστερα από 16 χρόνια νομικών σπουδών και 12 χρόνια ενεργούς δικηγορίας, αποφάσισα ότι αυτός ο τρόπος  ζωής δεν με γέμιζαν. Το 2009 συνάντησα τη γιόγκα. Από την πρώτη στιγμή, ένιωσα ότι αυτό ήταν το δικό μου μονοπάτι. Άρχισα να παρακολουθώ σεμινάρια γιόγκα και thai yoga massage στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πολύ γρήγορα η γιόγκα έγινε τρόπος ζωής μου. Το 2011 αποφάσισα να αφήσω τα πάντα και να πάρω κυριολεκτικά τα βουνά και βρέθηκα σε ένα μικρό χωριό, τις Ράχες Κυπαρισσίας, όπου έζησα 8 χρόνια και δημιούργησα την ‘Γείωσις-Κοινότητα Γιόγκα Κυπαρισσίας’, έναν χώρο για γιόγκα και μασάζ, αλλά κυρίως για μοίρασμα ψυχής… Τον Οκτώβριο του 2019 επέστρεψα στη γενέτειρά μου με βάση το Παλαιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου, όπου και πάλι μοιράζομαι την εμπειρία της γιόγκα και του μασάζ μέσα από γκρουπάκια και ατομικές συνεδρίες.

Μπορείς να βρεις την πορεία μου και να ακολουθείς τη διαδρομή μου στο κανάλι μου στο YouTube ‘YogaGeiosis GR’, στο σελίδα μου στο facebook ‘YogaGeiosis GR’ και στα προσωπικά μου προφίλ Alkmini Yoga στο Facebook και alkminiyoga στο Instagram.

Για τη γιογκική μου διαδρομή μπορείς να παρακολουθήσεις το βιντεάκι ‘Γείωσις-Το κανάλι’ στο YogaGeiosis GR.

Η γιόγκα είναι το πιο διαδεδομένο φιλοσοφικό σύστημα της ινδικής φιλοσοφίας, η οποία προσφέρει έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης της ύπαρξης. Προτείνει οικουμενικές αξίες και αρχές για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ο πιο κοινός τρόπος γνωριμίας μαζί της είναι μέσα από το σωματικό της κομμάτι, μιας και το σώμα είναι το απτό εργαλείο που έχουμε, το βλέπουμε, το πιάνουμε και μπορούμε να το δουλέψουμε, να το αντιληφθούμε καλύτερα. Μέσα όμως από το σώμα – που αποτελεί μία μαγική, σοφή μηχανή – ανακαλύπτουμε ξανά την αναπνοή μας και αρχίζουμε σιγά σιγά να δουλεύουμε το νου, να τον παρατηρούμε, να τον ησυχάζουμε. Τα αποτελέσματα της γιόγκα στο σώμα είναι άμεσα και θεαματικά, ενώ αρχίζουμε να βλέπουμε τη βελτίωση στην αναπνοή και το νου μας από τις πρώτες πρακτικές.

Σε ένα εισαγωγικό μάθημα γνωριμίας με τη γιόγκα, στόχος μας είναι μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της γιόγκα, με την αναπνοή μας και με την παρατήρηση του σώματός μας. Η πρώτη αυτή επαφή θα γίνει μέσα από την παράδοση της χάθα γιόγκα και απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων. Μία τέτοια πρακτική είναι κατάλληλη και ωφέλιμη για όλες τις ηλικίες, για ενεργούς αθλητές, αλλά και για άτομα που δεν έχουν ασκηθεί ποτέ! Το εντυπωσιακό της γιόγκα είναι ότι προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός χωρίς σύγκριση και ανταγωνισμό. Τα πολλαπλά οφέλη της γιόγκα σε επίπεδο σωματικό και νοητικό την έχουν καταστήσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής προπόνησης/προετοιμασίας των περισσότερων αθλητικών ομάδων και ομάδων χορού του εξωτερικού.

Ως προς τη γιόγκα και τα οφέλη της, μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο ‘Για ποιους είναι η γιόγκα’, αλλά και το βίντεο ‘Η γιόγκα αδυνατίζει;’ στο YogaGeiosis GR.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.