Θερινές εκπτώσεις και Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα – Πότε ξεκινούν

Θερινές εκπτώσεις και Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα – Πότε ξεκινούν

Οι θερινές εκπτώσεις 2022 αρχίζουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου. Φέτος αυτή θα είναι στις 11 Ιουλίου.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου και τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Όπως κάθε χρόνο, θα υπάρξουν οι σχετικές συστάσεις προς καταναλωτές και επιχειρήσεις:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.