Θες να χαρίσεις λουλούδια; Μάθε τι συμβολίζουν

Θες να χαρίσεις λουλούδια; Μάθε τι συμβολίζουν

Με τα λουλούδια μεταφέρουμε τα συναισθήματά μας αλλά “προδίδουν” και τον χαρακτήρα μας! Και αυτό συμβαίνει απο τα αρχαία χρόνια εως και σήμερα!!

Επιλέξαμε τα λουλούδια που οι περισσότεροι προτιμούν και σας φανερώνουμε τη σημασιολογία τους !

Λίλιαν Σίμου astrolife

Κρίνος, ένα λουλούδι κομψότητας και ομορφιάς, που συνδέθηκε με πολλές έννοιες. Θεωρείται  ότι σημαίνει: Αρχοντική παρουσία. Μητρότητα και γονιμότητα. Αγνότητα και ομορφιά νεότητας. Πάθος. Ποιότητα. Ανανέωση και αναγέννηση. Το λουλούδι αυτό είναι άρρητα δεμένο με την Χριστιανοσύνη.

Τριαντάφυλλα: Μάθετε το Κρυμμένο Νόημα του Κάθε Χρώματος!

Τριαντάφυλλα, από τα πιο ρομαντικά και όμορφα δώρα που αυτόματα γίνεται η η πρώτη επιλογή πολλών.
Τι συμβολίζει όμως ο χρωματισμός τους;

Λευκό : συμβολίζει την αγνότητα. Το λευκό χρώμα στα παλιά χρόνια θεωρείτο ένα μελαγχολικό χρώμα. Η ερμηνεία που είχε σήμαινε «καρδιά χωρίς αγάπη».

Με τα χρόνια το λευκό υιοθετήθηκε ως το χρώμα της αγνότητας και της αθωότητας. Έγινε το αγαπημένο χρώμα τριαντάφυλλου για γαμήλιες ανθοδέσμες!

Κόκκινο : συμβολίζει το πάθος και την αγάπη! Το έντονο χρώμα τους τα κατατάσσει στην κορυφή των λουλουδιών καθώς είναι ο βασιλιάς των τριαντάφυλλων και συμβολίζει την αγάπη και χαρίζονται κατά κύριο λόγο σε επετείους και του Αγίου Βαλεντίνου!

Ροζ : συμβολίζει την αγνότητα και την παιδικότητα! Το απαλό ροζ χαρακτηρίζει την κοριτσίστικη πλευρά μιας γυναίκας καθώς και την κρυμμένη παιδικότητα της. Είναι ιδανικό για αρραβώνες και διακριτικό φλερτ!

Μοβ : συμβολίζει την γοητεία και την σοφία. Το μοβ θεωρείται το χρώμα της σοφίας και είναι ένα πρωτότυπο χρώμα που δηλώνει οτι το άτομο που τα προσφέρει είναι ενθουσιώδες και παίρνει ρίσκα!

Κίτρινο : συμβολίζει την απιστία και το μίσος. Συνήθως κάποιος που τα προσφέρει δεν γνωρίζει το ακριβές νόημα τους αλλά έχετε τον νου σας μήπως το άτομο αυτό κάνοντας αυτή την επιλογή, υποσυνείδητα πράττει άπιστα!

Δίανθος. Η γνωστή Γαρυφαλιά!

Γαρύφαλλο θεωρείται ότι είναι το λουλούδι των ποιητών! Δεν αποτελεί άλλωστε έκπληξη το γεγονός ότι κρύβει πολλούς συμβολισμούς:

Κίτρινο: Αποστροφή και απόρριψη

Κόκκινο: Θαυμασμός

Λευκό: Αγνή αγάπη και ταλέντο

Σκούρο κόκκινο: Βαθιά αγάπη και στοργή

Ροζ: Συμβολίζει την τόλμη. Επίσης είναι έμβλημα της γιορτής της Μητέρας

Γιασεμί: Το δώρο του Θεού! | CityPatras

Γιασεμί συμβολίζει την αγάπη, τη ζωή, την ευτυχία, την ελπίδα.

Μάθετε τι συμβολίζουν τα λουλούδια πριν τα χαρίσετε - εικόνα 4

Βιολέτα ή μενεξές ή ίο: Οι βιολέτες αντιπροσωπεύουν την πίστη και τη σεμνότητα.

Μάθετε τι συμβολίζουν τα λουλούδια πριν τα χαρίσετε - εικόνα 5

Μαργαρίτα: Η μαργαρίτα σε όλο τον κόσμο θεωρείται χαρούμενο λουλούδι γιατί είναι ανοιχτόχρωμο και ολάνοιχτο. Αν την επιλέξετε σημαίνει ότι είσαστε χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, φύση αθώα και ότι σας αρέσουν τα παιχνίδια.

Τουλίπες

Τουλίπες

Λευκές: συνδέονται με την αγνότητα και την ειρήνη.
Κόκκινες: συνδέονται με το έντονο πάθος.
Κίτρινες: συνδέονται με την ειλικρίνεια, την διαφάνεια και τη φιλία.
Μαύρες: συνδέονται με τον αρνητισμό, τη θλίψη, την κατάθλιψη αλλά και με το μυστήριο και το άπειρο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.