Θεσσαλονίκη: Απαγορεύεται για άλλα 10 χρόνια το κυνήγι στο Σέιχ Σου

Θεσσαλονίκη: Απαγορεύεται για άλλα 10 χρόνια το κυνήγι στο Σέιχ Σου

Στην παράταση της απαγόρευση θήρας στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (δάσος του Σέιχ Σου) προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, μετά από σχετική εισήγηση του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ απαγορεύεται η θήρα για άλλα δέκα (10) χρόνια, ήτοι έως και τις 31-07-2031, σε έκταση εμβαδού 36.708 στρέμματα που περικλείεται από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας, Δημοτικής Κοινότητας Πανοράματος, Τοπικής Κοινότητας Εξοχής, Δημοτικής Κοινότητας Ασβεστοχωρίου, Δημοτικής Κοινότητας Πεύκων, Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των λόγων που λήφθηκαν υπόψη για την συνέχιση της απαγόρευσης θήρας είναι και η υποχρέωση παροχής προστασίας στις ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή (περιπατητές, εκδρομείς, ποδηλάτες κ.λπ.).

Η τήρηση της απόφασης απαγόρευσης ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, στην Αστυνομία, στη ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.