Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι έφτασαν έξω από αίθουσα με πυρηνικό αντιδραστήρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα

Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι έφτασαν έξω από αίθουσα με πυρηνικό αντιδραστήρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα

Λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου έγιναν 49 συλλήψεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε από τους πρυτάνεις να διαγράψουν τους φοιτητές εκείνους που κάνουν παράνομες πράξεις.

Πυρηνικό ριφιφί προσπάθησαν να κάνουν κουκουλοφόροι στο ΑΠΘ μια ενέργεια που αν τελικά είχε στεφθεί με επιτυχία οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.

Ο πρύτανης κ. Φειδάς διεμήνυσε πως δεν υπάρχει επικινδυνότητα διαρροής πυρηνικών υλικών καθώς είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Παραδέχθηκε ότι συνέβη το περιστατικό αλλά συνέβη 1.,5 μήνα πριν΄.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρύτανη, απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο επιχείρησαν κουκουλοφόροι στο ΑΠΘ και συγκεκριμένα στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής – όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας – με σκοπό να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι έσπασαν το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας εκπαιδευτικού χαρακτήρα σύμφωνα με τον πρύτανη, φυλάσσεται σε ειδκό χώρο και υπάρχουν θωρακισμένες πόρτες.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την εισβολή σε χώρο που φυλασσόταν πυρηνικός αντιδραστήρας εκπαιδευτικού τύπου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.