Θεσσαλονίκη: Μαθητές Λυκείου υιοθετούν γιαγιάδες και παππούδες

Θεσσαλονίκη: Μαθητές Λυκείου υιοθετούν γιαγιάδες και παππούδες

Μαθητές και μαθήτριες λυκείου θα «υιοθετήσουν» παππούδες και γιαγιάδες από κοντινό γηροκομείο

Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης θα «υιοθετήσουν» το επόμενο χρονικό διάστημα παππούδες και γιαγιάδες από την περιοχή τους. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να έρθουν πιο κοντά οι δύο ηλικίες. Οι μεν ηλικιωμένοι να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους νεότερους, οι δε νεότεροι να αυξήσουν το βαθμό ευαισθητοποίησής τους απέναντι στην τρίτη ηλικία.

Τα επιμέρους ζητήματα θα εξεταστούν σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ). Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να επισκέπτονται τακτικά τους ηλικιωμένους. Για να συναντηθούν, για να τους φέρουν τα φάρμακά τους, για να προσφέρουν απλώς τη βοήθειά τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Η ιδέα ανήκει στην οικονομολόγο- εκπαιδευτικό του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων, Μαρία Μερεχούγια. Η εκπαιδευτικός μοιράστηκε τη σκέψη της με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, και εκείνοι αντέδρασαν με ενθουσιασμό.

Και κάτι τέτοιο δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς εδώ και καιρό, στο πλαίσιο του προγράμματος «νοιάζομαι και δρω» που δημιούργησε, τα παιδιά του σχολείου επισκέπτονται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Για να συζητήσουν μαζί τους, να ακούσουν ιστορίες, να πάρουν συμβουλές, να μοιραστούν μαζί τους τις δικές τους ανησυχίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.