Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές πλέον στάσεις του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Με απινιδωτές πλέον στάσεις του ΟΑΣΘ

Σε Οργανισμό – πρότυπο, κατά της καρδιακής ανακοπής, μετατρέπεται ο ΟΑΣΘ, ο οποίος εξοπλίζει τα μεγάλα σταθμαρχεία, τα αμαξοστάσια και τα γραφεία του με απινιδωτές.

Οι απινιδωτές εγκαθίστανται σε σημεία όπου βρίσκεται καθημερινά μεγάλος αριθμός εργαζομένων, αλλά και επιβατών.

«Προχωρήσαμε στην προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπου καθημερινά συναθροίζονται εργαζόμενοι, επιβάτες και γενικότερα πολίτες», σημειώνει ο Διευθυντής Διοίκησης ΟΑΣΘ Δημήτρης Παπαγιάννης.

Όπως εξηγεί, οι απινιδωτές εγκαταστάθηκαν στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού, στη Σταυρούπολη και στον Φοίνικα, στα τέσσερα μεγαλύτερα σταθμαρχεία του ΟΑΣΘ, δηλαδή στον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στον Ν. Σ. Σταθμό, στην Πλατεία Ελευθερίας και στον Α. Σ. ΙΚΕΑ, καθώς και στα γραφεία του Οργανισμού, στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου.

«Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε εκπαίδευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την χρήση των απινιδωτών οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως εύχρηστοι. Συγκεκριμένα, πολύ εύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους απινιδωτές ακόμα και κάποιος που δεν έχει καταρτιστεί, καθώς πρόκειται για μηχανήματα με απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης, που γίνονται αντιληπτές από όλους», τονίζει ο κ. Παπαγιάννης.

Οι απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ είναι φορητοί, δουλεύουν με μπαταρία, είναι απλοί στη χρήση, διαθέτουν φωνητικές και οπτικές οδηγίες χρήσης, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στην ελληνική γλώσσα και είναι συμβατοί με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες.

«Ελπίζουμε ότι οι απινιδωτές θα χρησιμοποιηθούν μόνον για λόγους κατάρτισης και ότι θα παραμείνουν αχρείαστοι και για το προσωπικό του Οργανισμού, και για τους επιβάτες, αλλά και για οποιονδήποτε», καταλήγει ο Διευθυντής Διοίκησης ΟΑΣΘ Δημήτρης Παπαγιάννης.

Δείτε το video

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.