Θεσσαλονίκη: Ποια είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Ποια είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ

Η 84η ΔΕΘ από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019,  συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού, με διεθνή ακτινοβολία.

H 84η ΔΕΘ, με Τιµώµενη Χώρα για το 2019 την Ινδία, µία ταχέως αναπτυσσόµενη υπερδύναµη, δίνει νέα οπτική και βήµα για να αναπτυχθούν νέες εµπορικές, επενδυτικές αλλά και πολιτιστικές σχέσεις ενώ παράλληλα λειτουργεί ως µία πλατφόρµα για την προβολή και ανάδειξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και θεαµάτων.

Η σύσφιξη των οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών, αλλά και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα,  βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, με πρώτη χώρα την Κίνα.

Στη φετινή διοργάνωση, η ΔΕΘ προσκαλεί ως Τιμώμενη Χώρα την Ινδία, μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομική και επενδυτική υπερδύναμη, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

Η Ινδία παίρνει τη σκυτάλη από τις ΗΠΑ, που τιμήθηκαν πέρυσι, για να προσθέσει το δικό της στίγμα στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας.

Η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα πραγματοποιήσουν επαφές με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.